Yaşam Nexus 5X ekran sararması sorunu çözüldü!

Nexus 5X ekran sararması sorunu çözüldü!

Paylaş
Nexus 5X ekran sararması sorunu çözüldü!

LG tarafından üretilen Nexus 5X modelindeki ekran sararması ve renk sorununu çözen güncelleme yayınlandı.

Nexus 5X ekran sararması problemi

Telefonun piyasaya çıkmasıyla birlikte sarı ekran sorunu patlak vermişti. Gözle görülür derecede sarı tonlara sahip olan ekranın bu sorununun donanımsal olduğu düşünülüyordu. Google, bu soruna sahip cihazları ücretsiz olarak değiştirmeyi vaad etse de telefonun adını lekeleyen bu sorun, yazılımsal olarak çözülmüş gibi duruyor.

Haberin Devamı

Google tarafından kısa bir süre önce LG Nexus 5X için özel bir güncelleme yayınlandı. “MHC19J” sürüm numarasıyla yayınlanan güncelleme, kullanıcıları memnun edecek iyileştirmeler içeriyor. Sarı renk tonlarından rahatsız olan kullanıcılar için “Ayarlar > Geliştirici Seçenekleri” sekmesine bir mod eklendi.

Renk sıcaklığına yazılımsal olarak müdahale eden bu özellik “Cool color temperture” ismine sahip. Bu özelliği açtıktan sonra, ekranı kapatıp açmanız gerekiyor. Yani telefonun ekran kilidini bir kere kapatıp açtığınızda, sarı ekran sorunundan kurtulmuş oluyorsunuz. Eğer bu sorun cihazınızda yoksa veya gözünüzü rahatsız etmiyorsa yapmamak sizin elinizde. Güncellemenin ayrıca genel sistem iyileştirmeleri içeriği de söyleniyor.

Haberin Devamı

Bahsedilen ekran sararması sorununun nasıl göründüğünü merak ediyorsanız, aşağıdaki fotoğrafa bakabilirsiniz.

Galaxy S6’nın TouchWiz arayüzü Marshmallow ile nasıl değişecek?