Merkez Niğde İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplandı

Niğde İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplandı

Paylaş
Niğde İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplandı

Niğde İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplandı

Ali KADI/NİĞDE,(DHA)-NİĞDE İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Teknopark toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, kurum müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.
Niğde Valisi Yılmaz Şimşek,temel amacı ve hedeflerinin Niğde’deki istihdam olanaklarını arttırarak halkın refah ve mutluluğunu arttırmak olduğunu söyledi. Toplantının açılışında konuşan Vali Şimşek, işsizliğin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en önemli sorunlardan biri olduğunu söyledi. Şimşek, "Bu sorun yoksulluk, göç, sosyal dışlanma, toplumsal huzursuzluk gibi birçok sosyo-ekonomik sorunu beraberinde getirmektedir. Tam istihdamın sağlanması her ülkenin temel hedeflerinden biridir. İstihdamın önemi ülkemizde ve tüm dünyada artarak devam etmektedir. Memnuniyetle görüyoruz ki son yollarda ülkemizde istihdamı geliştirici ve teşvik edici politikalara yönelik olarak çok önemli adımlar atılmış ve atılmaya devam edilmektedir. İşte bu anlayış doğrultusunda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın himayesinde TOBB ile işbirliği içerisinde “Burası Türkiye burada İŞ var” sloganı ile istihdam seferberliği başlatılmıştır. Bu toplantımızda ilimizdeki işsizlik sorununa çözüm ararken temel olarak başlatılan bu kampanyanın neler getirdiğini ve sağladığı avantajları sizlere anlatacağız. Temel amacımız ve hedefimiz ilimizdeki istihdam olanaklarını arttırarak halkımızın refah ve mutluluğunu arttırmaktır” dedi.
İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Bekir Aktürk ise, ‘‘İŞKUR olarak 2002 yılında özel sektörde 24 bin 482 kişi, 2018 yılında ise 50 kat artırarak 1 milyon 247 bin 188 kişiye yükselttik, ülkemiz için çok önemli rakam. Bu yıl ise İŞKUR olarak hedefimiz 1 milyon 350 bin istahdama aracılık etmektir. Genel olarak herp beraber 2 buçuk milyon istihdamı hep beraber hedefliyoruz. 1 m,lyon 247 bin istihdamın dağılımı da bizim için önemli. Kadınlarda gençlerde engellilerde hedefler koyuyoruz. 435 bin 317 kadın, 430 b,n 613’ü genç ve 14 bin 430’u engelli vatandaşlarımızın iş sahibi olduğunu görüyoruz.’’

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı