Gündem Niğde'nin yeni Belediye Başkanı Rifat Özkan oldu

Niğde'nin yeni Belediye Başkanı Rifat Özkan oldu

Paylaş
Niğde'nin yeni Belediye Başkanı Rifat Özkan oldu

Niğde Belediye Başkanı AK Partili Faruk Akdoğan'ın görevinden istifa etmesinin ardından bugün yapılan seçimde AK Parti'nin adayı Rifat Özkan, 31 meclis üyesinden 26'sının oyunu alarak yeni başkan seçildi

AK Parti'de 'metal yorgunluğu' tartışmaları sonrası bazı belediyelerde peş peşe istifa haberleri gelmişti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe istifa etmiş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de Cumartesi günü istifa edeceğini açıklamıştı. Geçtiğimiz hafta da Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan görevinden istifa ettiğini duyurmuştu.

Faruk Akdoğan' ın görevinden istifa etmesinin ardından bugün Niğde Belediyesi'nde seçim yapıldı. 16 AK Parti’li, 10 MHP’li ve 5 CHP’li üyesi bulunan Niğde Belediye Meclisi'nin yeni başkanını seçmek için yaptığı seçimde CHP Grubu aday olarak Fatih Doğan’ı çıkarırken, AK Parti Grubu ise Rıfat Özkan’ı aday gösterdi.


MHP'Lİ ÜYELER DE DESTEK VERDİ


Yapılan ilk tur oylamada MHP’li meclis üyelerinin de desteklediği Özkan, 31 üyeden 26'sının oyunu alarak yeni başkan seçildi. CHP’nin adayı ise Doğan ise 5 oy aldı.

Rifat Özkan; “Niğdeli olmakla gurur duyduğum şehrime her zaman hizmet etmenin onurunu yaşadım. Bugüne kadar siyasetin birçok kademesinde görev aldım. Niğde’mizin hizmetkârıyım. Durmadan yorulmadan Niğde’mize hizmetimi sürdüreceğim. Bu vatana, bu millete ve şehrimize hizmet etmek için sevdamız var. Niğde’mize hizmet etmek boynumuzun borcudur. 2014 seçimleri sonrası atandığım Belediye Başkan Yardımcılığı görevim boyunca belediyecilik alanında da edindiğim yaklaşık 4 yıllık tecrübe ile belediye hizmetlerinin aksamadan daha da artarak devam etmesi için çalışmaya devam edeceğim. Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi ‘durmak yok yola devam’. Bu bakımdan önümüzdeki günlerde belediye meclis üyeleri arasında yapılacak seçimle belirlenecek olan Belediye Başkanlığına adayım” demişti.


RİFAT ÖZKAN KİMDİR?


1957 yılında Niğde'nin Çamardı ilçesinde doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Mustafa Yiğit Çamardı ilçesinde tamamladıktan sonra Niğde Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Muhasebe Bölümünden mezun oldu. 1991-1993 yılları arasında İhracat Şirketi Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. 1993 - 2013 yılları arasında Mobilya ve Bilgisayar alanında 20 yıl ticaretle Rıfat Özkan 2014 yerel seçimlerinde Belediye Meclis Üyesi seçilerek Belediye Başkan Yardımcılığı görevine atandı. Özkan evli ve dört çocuk babasıdır.