Merkez Niğde’de 37 Kıbrıs gazisine madalyaları verildi

Niğde’de 37 Kıbrıs gazisine madalyaları verildi

Paylaş
Niğde’de 37 Kıbrıs gazisine madalyaları verildi

Niğde’de 37 Kıbrıs gazisine madalyaları verildi

Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,(DHA)- NİĞDE'de düzenlenen törenle 37 gaziye Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti milli mücadele madalyası ve beratı verildi.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda düzenlenen törene Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Koca, daire müdürleri, kıbrıs gazileri ve aileleri katıldı.
Kıbrıs’ta yaşayan Türk vatandaşlarının 45 yıl önce büyük saldırı, zulüm ve haksızlığa maruz kaldığını belirten Vali Yılmaz Şimşek, “Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri, her zaman olduğu gibi, Kıbrıs Barış Harekatı'nda da büyük bir zafere imza atarak soydaşlarımızı bu zulümden kurtardı, adaya barış ve huzur getirdi. İşte burada bu zaferde büyük bir payı olan, canı pahasına yavru vatanımızın savunmasında yer alan kahraman gazilerimizle bir arada bulunmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Yapılan konuşmanın ardından Vali Yılmaz Şimşek ve diğer protokol üyeleri, Kıbrıs Barış Harekatı'nda görev alan 37 gaziye ve vefat eden gazilerin eşlerine madalyalarını takdim etti. Madalya tevcih töreni çekilen hatıra fotoğrafının ardından son buldu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı