Niğde Niğde’de 45 AFAD gönüllüsüne sertifikaları verildi

Niğde’de 45 AFAD gönüllüsüne sertifikaları verildi

Paylaş
Niğde’de 45 AFAD gönüllüsüne sertifikaları verildi

Niğde’de 45 AFAD gönüllüsüne sertifikaları verildi

Ali KADI/NİĞDE,(DHA)- NİĞDE’de AFAD Gönüllü Eğitim Programı'nda çevrimiçi, yüz yüze ve saha eğitimlerinde başarı elde eden 45 gönüllüye düzenlenen törenle kimlik kartları ve sertifikaları verildi.
İl Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Niğde Vali Yardımcısı Doğukan Mızrak, AFAD Gönüllü ve Bağışçı İlişkileri Dairesi Başkanı Mehmet Akif Can ve AFAD gönüllüleri katıldı. Niğde Vali Yardımcısı Doğukan Mızrak, afetlerde devletin imkanlarının seferber edilmesinin yanı sıra AFAD gönüllülerinin de sağladığı desteklerin önem arz ettiğini kaydetti. Gönüllülük esasına göre hiçbir maddi çıkar beklemeden destek olan gönüllülere teşekkür eden Mızrak, "Niğde'de AFAD gönüllü sayısını bin 803'e çıkardık. AFAD Başkanlığımızın da gönüllülük sistemine verdiği değer sonucunda kimlik kartlarını takdim ettik" dedi.
AFAD Gönüllü ve Bağışçı İlişkileri Dairesi Başkanı Mehmet Akif Can ise, "2022 yılında AFAD gönüllülük sistemini daha güzel bir yapı haline getirmek istiyoruz. Şu an 6 bin civarında destek AFAD gönüllümüz var. Temel AFAD gönüllüsü de 435 bin seviyelerine yaklaştı. Saha eğitimlerini alanlar da 6 bin kişilik destek AFAD gönüllüsüne dahil olacak. İnşallah bu sene Türkiye genelinde 20 bin daha destek AFAD gönüllüsü yetiştirmek istiyoruz. Özellikle İstanbul, İzmir, Ankara gibi illerimizde nüfusun çok olduğu Kahramanmaraş ve diğer büyük şehirlerimizde daha fazla destek AFAD gönüllüsünü yetiştireceğiz" diye konuştu.
Konuşmalarında ardından AFAD gönüllülerine kimlik kartları ve sertifikaları verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı