Niğde Niğde'de 'kırmızı çizgi' uygulaması başladı

Niğde'de 'kırmızı çizgi' uygulaması başladı

Paylaş
Niğde'de 'kırmızı çizgi' uygulaması başladı

Niğde'de 'kırmızı çizgi' uygulaması başladı

Ali KADI/NİĞDE,(DHA)- NİĞDE'de 'Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir' uygulaması kapsamında yaya yolu şeritlerin bazıları kırmızı renge boyandı.
İçişleri Bakanlığı tarafından farkındalık yaratmak adına tüm Türkiye genelinde başlatılan "Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" etkinlikleri Niğde'de de yapıldı. Kent merkezindeki bazı yaya yollarının şeritlerinin bir kısmı kırmızı renge boyandı. Etkinliğe Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, kent protokolü ve öğrenciler katıldı. Vali Şimşek, öğrencilere trafik önceliği konulu boyama kitabı ve kırmızı düdük dağıttı. Vali Şimşek, burada öğrencilere yaya geçiş üstünlüğü hakkından bilgiler verdi. Şimşek, öğrencilerin trafik kurallarına uymayan ailelerini düdükle uyarmalarını istedi.
Etkinlikte konuşan Niğde Valisi Şimşek, "Bu farkındalıkta amacımız yaya önceliğine vurgu yapmaktır. Hedefimiz, sürücülerimizi bilinçlendirmek ve toplumsal bir farkındalık oluşturmaktır. Sürücülerimiz trafik ışığı ve trafik polisinin olmadığı yaya geçitlerinde yavaşlasınlar, önceliği yayaya versinler. Özellikle de okul geçitlerinde bu kurala gereken hassasiyeti göstersinler. Öğrencilere ve yayalara öncelik versinler. Sürücüler bu kurala uydukları takdirde oluşan kazaların da önüne geçmiş olacağız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı