Niğde Niğde'ye Spor Bilimleri Fakültesi kuruluyor

Niğde'ye Spor Bilimleri Fakültesi kuruluyor

Paylaş
Niğde'ye Spor Bilimleri Fakültesi kuruluyor

Niğde'ye Spor Bilimleri Fakültesi kuruluyor

Ali KADI/NİĞDE,(DHA)-NİĞDE Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Üniversiteye Spor Bilimleri Fakültesi’nin kurulacağını söyledi.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun kapatılması ve yerine Spor Bilimleri Fakültesi’nin kurulması kararlaştırıldı. Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, alınan kararın kendilerini oldukça mutlu ettiğini belirterek, "Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, sürekli gelişme hedefinde olan bilimin yanında sporu da geliştirmeyi ve yaymayı kendisine amaç edinmiş bir eğitim kurumudur. Spor Bilimleri Fakültemiz de bu amaca hizmet etme konusunda çok değerli bir konuma sahip olacaktır. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, bilimin aydınlığında yeni ufuklara doğru yol almaya ve her anlamda gelişmeye devam edecektir" dedi.
Kar, üniversitenin 13. fakültesi olan Spor Bilimleri Fakültesi’nin, üniversiteye kazandırılmasındaki desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini sundu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı