Merkez Nihat Kahveci ve Sema Aydemir, alternatif ulaşım ve sporu anlattı

Nihat Kahveci ve Sema Aydemir, alternatif ulaşım ve sporu anlattı

Paylaş
Nihat Kahveci ve Sema Aydemir, alternatif ulaşım ve sporu anlattı

Nihat Kahveci ve Sema Aydemir, alternatif ulaşım ve sporu anlattı

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)- MERSİN’de Toroslar Belediyesi’nin Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında eski milli futbolcu Nihat Kahveci ve milli alet Sema Aydemir’in hayranlarıyla buluşurken, güne renk katan birçok gösteri ve spor turnuvaları yapıldı.
Kişileri bireysel araçlar yerine alternatif ulaşım metotlarının kullanılmasına teşvik etmek amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında Akbelen Mahallesi Ziya Paşa Caddesi trafiğe kapatıldı. Geleneksel sokak oyunları, TORTEK atölyeleri, halk oyunları, zumba, sokak sanatçıları dinletisi, paten, kaykay gibi birçok aktivitenin yer aldığı etkinlikte, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, yoğun ilgiyle karşılandı.
Sivil toplum kuruluşları, meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve birçok vatandaşın katılım gösterdiği etkinlikte; Kahveci ve Aydemir katılımcılara sporla nasıl tanıştıklarını, elde ettikleri başarıları ve sağlıklı yaşam için sporun püf noktalarını anlattı. Özellikle çocukların ve gençlerin pür dikkat dinlediği söyleşi, Avrupa Hareketlilik Haftası kutlamalarına damgasını vurdu.
Daha çevreci ve yeşil bir gelecek için fidan dağıtımının da yapıldığı etkinlikte Başkan Yılmaz, belediye olarak Avrupa Hareketlilik Haftası’nda hareketli bir yaşam için birçok etkinlik düzenleyerek, farkındalık oluşturduklarını söyledi.
Başkan Yılmaz, sporcu kişilikleriyle tanınan Kahveci ve Aydemir’i Toroslar’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "Ülkemizi dünyada temsil etmiş olan milli futbolcu Nihat Kahveci ve milli atlet Sema Aydemir’e, fair play duruşlarıyla rol model oldukları için teşekkür ederim. Kent hayatının insana, topluma yaşattığı sıkıntılar, trafik ve hareketsizlik nedeniyle yaşanan sağlık sorunları konusuna dikkat çekmek için biz de bu kampanyaya katılarak yaklaşık 5 km. bisiklet sürdük, yürüyüş yaptık ve bisiklet eğitimleri verdik" diye konuştu.
Konuşmasında amatör spora en çok destek veren belediye olduklarını da vurgulayan Başkan Yılmaz, "Mersin’de en çok spor tesisi olan ilçe Toroslar. Amacımız ilçemizden Nihat Kahveci gibi değerli futbolcular ve Sema Aydemir gibi milli atletlerin çıkması ve ülkemizi dünyanın değişik yerlerinde temsil etmesidir. Çok hareket edelim ve spor yapalım. Bu etkinliklerimiz devam edecek. Katılımızdan dolayı teşekkür ederim" dedi.
Başkan Yılmaz konuşmasının ardından Kahveci ve Aydemir’e katılımları için teşekkür ederek çiçek ve plaket takdim etti. Kahveci ve Aydemir ise Başkan Yılmaz’a böyle bir organizasyonu düzenlediği için teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı