Futbol Nihat Özdemir resmen açıkladı: Yayıncı değişiyor, yabancı sınırı 6+5 oluyor
Paylaş
Nihat Özdemir resmen açıkladı: Yayıncı değişiyor, yabancı sınırı 6+5 oluyor

TFF Başkanı Nihat Özdemir, Uluslararası Futbol Ekonomi Forumu'nda flaş açıklamalar yaptı. Özdemir, yeni bir firmayla görüştüklerini ve 2022-2023 sezonundan itibaren yeni yayıncıyla yola devam edeceklerini söyledi. Başkan ayrıca yabancı sınırının kademeli olarak 6+5'e kadar düşeceğini bildirdi.

TFF Başkanı Nihat Özdemir, Uluslararası Futbol Ekonomi Forumu'nda lig yayıncısıyla ilgili kritik bir açıklama yaptı. Özdemir, "Kulüpler Birliği ile yayın ihalesi toplantısı yaptık ve yetkilileri belirledik. Bize bir danışman gerektiğini karar kıldık. Bir firma ile anlaşma yaptık. Kasım ayında yayın ihaleleri sonuç alacak. Rakamları tahmin edemem ama 2022-2023 sezonunda yeni bir firma ile yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

'MHK Başkanı 2 gün içerisinde belli olur"

Kulüpler Birliği ile TFF olarak aramızda bir çalışma grubu kurduk. 5 kişilik bir ekibimiz var. MHK'de hakem sisteminin nasıl geliştirileceğiyle ilgili (hakem atamaları) çalışmalara başladı. 1-2 gün içinde yeni MHK başkanımız açıklanacak.

"Yabancı sınırı 6+5'e kadar düşecek"

Bu yıl 8+3 olarak devam ediyor yabancı kuralı. Neden geldi bu? Süper Lig'de 8-9 takımın ilk 11'inde hepsi yabancı olarak çıktığı çok maç oldu. Biz kulüplerimize altyapıya önem vermelerini istedik. Bakın şimdi kulüpler altyapıdan oyuncu oynatıyor. Fenerbahçe'de bunu gördük. Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu, Beşiktaş'ta Rıdvan Yılmaz yetişti. Trabzonspor da aynı şekil. Biz bu kuralı getirmeseydik, eskisi gibi devam ederdi. 6+5'e kadar düşürmede kararlıyız.