Merkez Nilüfer Belediyesi Meclisi’nden teröre tepki

Nilüfer Belediyesi Meclisi’nden teröre tepki

Paylaş
Nilüfer Belediyesi Meclisi’nden teröre tepki

Nilüfer Belediyesi Meclisi’nden teröre tepki

Semih ŞAHİN/BURSA,(DHA)- BURSA’da Nilüfer Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısı Barış Meclisi’nde gerçekleştirildi. Teröre karşı ortak tepki ve terör mağduru ailelere destek mesajı içeren bildiri oy birliği ile kabul edildi.

Nilüfer Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem başkanlığında Halk Evi Hizmet Binası’ndaki Barış Meclisi’nde gerçekleştirildi. Toplantı gündem maddelerinin ele alındığı mecliste özellikle son yıllarda artış gösteren şiddet ve taciz olaylarına karşı aile bireylerini ve kadınları bilinçlendirmek, korumak ve etkili bir çalışma yapabilmek için aile, adın ve çocuk komisyonu kurulmasına karar verildi.

TERÖRÜ LANETLİYORUZ

Öne çıkan bir diğer madde ise teröre karşı ortak tepki ve terör mağduru ailelere, çocuklarına kavuşmayı bekleyen annelere destek ifadeleri içeren bildirinin sunulmasıydı. Katılımcılık ve Eşitlik Komisyonu Başkanı Vildan Özkula’nın tüm meclis üyeleri adına okuduğu bildiri komisyon raporu olarak oy birliği ile kabul edildi. “Terörü Lanetliyoruz!” başlığı ile paylaşılan bildiride şu ifadeler yer aldı:

“Terör tehdidi ne yazık ki yıllardır ülkemizin üzerinde bir karabasan gibi çökmüş durumda. Yıllardır analar, babalar, evlatlar ağlıyor. Yıllardır, terör yüzünden kaybettiğimiz canlar için, şehitlerimiz için gözyaşlarımız sel oluyor, bu acı hepimizin yüreğini dağlıyor. Biz, Nilüfer Belediyesi olarak bu acıyı, dünyanın neresinde olursa olsun, her terör eylemi sonunda hissediyoruz. ve teröre destek verenleri, sahip çıkanları, yardım edenleri lanetliyor, kınıyoruz. Dileğimiz, evlatlarının acısıyla yanıp kavrulan anaların acılı bekleyişinin de bir an önce onların istediği şekilde son bulması, evlatlarına kavuşmalarıdır. Evlat acısı çeken bütün anaların yanındayız, onların acısını yüreklerimizde hissediyor, gözyaşlarının dinmesini ve evlatlarına bir an önce kavuşmalarını diliyoruz. Farklı düşünsek de, farklı renklere ve inançlara sahip olsak da bu topraklarda birlikte mutlu, huzurlu ve barış içinde yaşayabiliriz. Umutlarımızı kaybetmeyeceğiz ve barışın bu coğrafyada hakim olacağı güne kadar çocuklarımızla yan yana geleceğe doğru yürüyeceğiz.”

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı