Merkez Nilüfer’de Ata’ya saygı duruşu

Nilüfer’de Ata’ya saygı duruşu

Paylaş
Nilüfer’de Ata’ya saygı duruşu

Nilüfer’de Ata’ya saygı duruşu

Esra TÜRKER/BURSA, (DHA)-BURSA'da Nilüfer Belediyesi’nce, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vedatının 83’üncü yıl dönümünde anma etkinliği düzenlendi. Törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “Bize destansı bir tarih ile cennet bir vatan bırakan ulu önderimizi, sevgi, saygı ve büyük bir özlemle anıyoruz.” dedi.

Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen anma töreni Atatürk anıtına çiçekler ve Nilüfer Belediyesi çelenginin konulması ile başladı. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in yanısıra, geçmiş dönem Nilüfer Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey, Cumhuriyet Halk Partisi Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz, İYİ Parti İlçe Başkanı Levent Öncü, kamu kurumu çalışanları, Nilüfer Belediyespor sporcuları ve çok sayıda vatandaşı katıldığı anma töreninde, saatler 09.05’i gösterdiğinde sirenler eşliğinde iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye gelen Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “Az zamanda büyük işler başaran Mustafa Kemal, zaferle çıktığı Kurtuluş Savaşı’nın sonunda ‘asıl mücadelemiz şimdi başlıyor’ diyerek, gerçek kurtuluşun ekonomik bağımsızlıktan, ülkenin her bakımdan kalkındırılıp güçlendirilmesinden geçtiğini vurgulamıştı. Bu anlamda bakınca mücadele bitmiş değil. Bizim de asıl mücadelemiz şimdi başlıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin korunması, yaşatılması, gelişmiş uygar bir toplum olarak geleceğe taşınması Atatürk’ün bize vasiyetidir. Gerçek bir demokrasiyi hayata geçirmek, ekonomik bağımsızlığa kavuşmuş uygar bir toplum inşa etmek boynumuzun borcudur” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı