Merkez Nilüfer'de tarih buluşmaları

Nilüfer'de tarih buluşmaları

Paylaş
Nilüfer'de tarih buluşmaları

Nilüfer'de tarih buluşmaları

Muammer İRTEM/BURSA,(DHA)-NİLÜFER Belediyesi’nin Tarih Vakfı iş birliğiyle gerçekleştirdiği “Tarih Buluşmaları” söyleşilerinin bu haftaki programında ‘Tarih neye yarar?’ konusu ele alındı.

Nilüfer Belediyesi’nin Tarih Vakfı iş birliğiyle gerçekleştirdiği “Tarih Buluşmaları”nın son oturumu ‘Tarih ne işe yarar?’ başlığıyla gerçekleşti. Nazım Hikmet Kültürevi’nde yapılan etkinliğe Tarih Vakfı Başkanı Mehmet Ö. Alkan, akademisyen ve Tarih Vakfı Üyesi Esra Danacıoğlu ile yazar-tarih araştırmacısı Oktay Özel katıldı. Nilüfer Belediyesi ile önemli bir işbirliğine imza attıklarını vurgulayan Mehmet Ö. Alkan, tarihin her yerde popüler bir alan olduğuna işaret etti.

Tarihe genel bakış açısıyla yaklaşan Akademisyen ve Tarih Vakfı Üyesi Esra Danacıoğlu, tarihin malzeme ve çeşit açısında çok zengin içeriğe sahip olduğunu vurguladı. Tarih yazımının iktidar etmekle doğrudan ilişkisi olduğunu söyleyen Danacıoğlu, “Tarihten söz ederken geçmişin izlerine bakarız. Tarihin işleri sadece bir iktidarı meşrulaştırmaktan da ötedir. Her kimlik bir tarih ülkesinde kurulur. Fiziki bir coğrafya gibi bir tarih coğrafyası, macerası, öyküsü olması gerekir. Tarih yazılı kültürlerle beraber değişime uğrayabilir. Tarihle ilişkimiz çok boyutludur aslında” diye konuştu.

Etkinlikte tarihin ne işe yaradığı üzerine konuşan Yazar-tarih araştırmacısı Oktay Özel Türkiye’nin değişken bir tarihsel süreçten geçtiğini ifade etti. Tarihin geriye gitmeyeceğini belirten Özel, kritik eşiklerin toplumların yaşamını ve geleceğini derinden etkilediğini kaydetti. Büyük ilgi gösterilen etkinliğin sonunda Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem adına konuklara günün anısına hediye verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı