Yaşam Nişan bohçasında bulunması gerekenler listesi

Nişan bohçasında bulunması gerekenler listesi

Paylaş
Nişan bohçasında bulunması gerekenler listesi

Evlilik hazırlıklarının ilk adımı olan nişan çiftlerin birbirine söz vermesiyle başlamaktadır. Oldukça heyecanlı ve bir o kadar da eğlenceli olan nişan bohçası hazırlama işlemi yıllardır ülkemizde gelenek olarak devam etmektedir. Nişan bohçasının içinde ne olduğunu bilmeyenler sizler için araştırıp bir araya getirmiş olduğumuz nişan bohçası içindekiler listesine göz atabilirsiniz.

Nişan bohçası içindekiler listesi

Nişan bohçası içindekiler listesi çiftin ihtiyaçları doğrultusunda yapılmalıdır. Bir o kadar eğlenceli fakat hazırlaması biraz zahmetli olan nişan bohçasını hazırlarken sadece çiftlere hediyeler değil iki tarafında ailesine hediyeler konulmaktadır. Nişan bohçası iki tarafında birbirine hediye alması ve göndermesi işlemidir.

Çiftler birbirlerine söz verdikten sonra bir merasimle yüzükler takılır. Yüzükler takıldıktan sonra hazırlanan nişan bohçası aileler tarafından birbirlerine hediye edilir. Kız ve erkek tarafının birinci dereceden yakınlarına hediyeler hazırlanır. Aynı zamanda gelin ve damadın kişisel ihtiyaçları doğrultusunda detaylı bir nişan bohçamsı hazırlanır.

Nişan bohçaları sepet, sandık, valiz şeklinde sunulabilmektedir. Sepet, sandık ve valiz şeklinde hazırlanan nişan bohçaları genellikle çiftlerin birbirleri için hazırlamış olduğu nişan bohçalarıdır. Ancak iki tarafında akrabalarına hazırlamış oldukları nişan bohçaları, saten ve dantelli bir kumaşla sunulmaktadır. Nişan bohçası genellikle göz doldurucu özelliklerle hazırlanmaktadır. Sandıklar bohçalar tüllere sarılarak boncuk ve taş detayları da eklenerek süslenmektedir.

Nişan bohçası içindekiler listesi kişilerin ihtiyaçları temel alınarak oluşturulmalıdır. Aksi takdirde bir işe yaramayacaktır. Gelin ve damadın ihtiyaçları nişan bohçası hazırlanırken göz önünde bulundurulmalıdır. Nişan bohçasının içine konulacaklar eşyalar gelin ve damadın fikri alınarak hazırlanmalıdır. Nişan bohçası içindekiler listesi hakkında fikir sahibi olmayanlar aşağıda vermiş olduğumuz listeye göz atabilirler.

İşte nişan bohçası içindekiler listesi

Gelinin nişan bohçası içinde olması gerekenler listesi

1- Gecelik takımları ( saten, penye ve pamuklu)

2- İç çamaşırları

3- Takı seti

4- Bindallı

5- Ayna ve tarak seti (kullanılabilir olanlardan tercih edilmelidir)

6- 1 çift ayakkabı ve terlik

7- Makyaj seti

8- Elbise

9- Parfüm, deodorant, duş jeli

10- Çoraplar

11- 1 adet çanta

12- Çeyiz sandığı

13- Saten bohça

14- Banyo lifi

15- Bornoz

Ek olarak koyabileceğiniz şeyler:

Dilerseniz gelinin kardeşlerine istediğiniz eşyalardan oluşan bir bohça hazırlayabilirsiniz. Gelinin anne ve babasına da yine dilediğiniz şekilde saten bir dantelli kumaş ile bohça sunabilirsiniz.

Damat nişan bohçasında olması gerekenler

1- Bir adet gömlek ve kravat

2- Takımına uygun çorap ve kemer

3- Damatlık

4- İç çamaşır takımları

5- Traş seti ( traş köpüğü, traş sonrası krem ve traş jeli)

6- Terlik

7- Parfüm

8- Deodorant

9- Çorap

10- Saat

11- Havlu

12- Ayakkabı

13- Cüzdan takımı

14- Takım elbise mendilleri

Ekleme yapabilecekleriniz:

Dilerseniz damadın kardeşlerine, anne ve babasına gönlünüzden geçen eşyalarla hazırlamış olduğunuz birer bohça hazırlayabilirsiniz.

Haberin Devamı