Gündem Nişanlı kıza biber gazı sıkıp çeyizini çaldılar

Nişanlı kıza biber gazı sıkıp çeyizini çaldılar

Paylaş
Nişanlı kıza biber gazı sıkıp çeyizini çaldılar

Kahramanmaraş'ta kimliği belirsiz iki kadın, hırsızlık yapmak için girdikleri evde düğün hazırlıkları yapan nişanlı kıza biber gazı sıkıp etkisiz hale getirdi, 3 bin lira değerindeki çeyiz eşyası ve 150 lirayı alarak kaçtı

Sakarya Mahallesi 16 sokaktaki müstakil evde sabah saatlerinde meydana gelen olayda, kimliği belirsiz iki kadın, kapısı açık bırakılan eve girdi. Hava sıcak olduğu için ailesiyle evin damında uyuyan 24 yaşındaki Hatice Kaplan, uyanıp tuvalete gitmek için aşağıya indi. Bu sırada Hatice Kaplan ile hırsız kadınlar karşı karşıya geldi.

Hırsız kadınlardan biri cebindeki sprey tüpünü Hatice Kaplan’ın yüzüne yöneltip, biber gazını sıktı. Acıyla feryat eden genç kız, bağırarak yardım istedi. Hatice Kaplan’ın çığlıklarına koşan annesi 47 yaşındaki Gülbahar Kaplan ve ağabeylerinin şaşkınlığını fırsat bilen hırsız kadınlar, kaçarak izlerini kaybettirdi. Genç kızın odasını karıştıran, yatak odasında çamaşırları, yatakları ve yastıkları döken hırsızların 3 ay sonra gelin olacak Hatice Kaplan’ın 3 bin lira değerindeki çeyizlerini ve 150 lira parayı çaldığı anlaşıldı.

Büyük korku yaşayan Hatice Kaplan, nişanda takılan 10 bin lira değerindeki altın set boynunda olduğu için çalınamadığını söyleyip, teselli bulmaya çalıştı. Kaplan, "İyi ki takılarımı boynuma asmışım. Hırsızlar altın setinin bulunduğu kutuyu da bulup, karıştırmışlar" dedi. Polis, şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Lütfi YIKAN/ KAHRAMANMARAŞ, (DHA)