Siyaset 'Nitelikli yatırımları ülkemize çekersek kalkınırız'
Paylaş
'Nitelikli yatırımları ülkemize çekersek kalkınırız'

Kalkinma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Nitelikli yatırımları sermayeyi bölgemize, ülkemize çekebilirsek, nitelikli insanları yerinde tutabilirsek veya bölgemize ülkemize cezbedebilirsek kalkınırız" dedi

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, bugün karayoluyla Giresun’dan Ordu’nun Gülyalı İlçesi’ne gelerek çalışmaları devam eden Ordu-Giresun havalimanı inşaatını inceledi.

Havaalanı pistinin bu yıl tamamlanacağını ve terminal binasının da yapılacağını belirten Bakan Yılmaz, projenin önemine değindi. Havalimanlarının sosyal refah açısından önemli olduğunu ve bölgeye sınıf atlatacağına belirten Bakan Yılmaz, "Çok şükür ülkemizin hem finansal gücü var. Çok şükür mühendislik anlamında teknik kapasite anlamında da bir yerlere geldi Türkiye.Havaalanının yapılmasıyla Doğu Karadeniz Bölgesi’nin imkanları genişlemiş olacak. Alternatifler artmış oldu. Kalkınma dediğimiz şey böyle projelerle gerçekleşiyor" dedi.

Doğu Karadeniz Bölgesi’nin muazzam güzelliklere sahip olduğunu da dile getiren Bakan Yılmaz, "Tarihi dokuya sahip bölgemiz. Ama bunu bu zamana kadar turizm anlamında değerlendiremedik. Son yıllarda yeni yeni canlanıyor. Özellikle Körfez ülkelerinden büyük talep görüyoruz. Biz turizmi zaten ülke politikası olarak da çeşitlendirmekten yanayız. Sadece deniz, kum ve benzeri turizmi istemiyoruz. Alternatif turizm, farklı turizm türleri de gelişsin istiyoruz." diye konuştu.

DÜNYANIN İLK ’ÇİKOLATA VADİSİ’ ORDU’DA OLACAK

Bakan Cevdet Yılmaz daha sonra Ordu Vali Vekili Ömer Adar’ı makamında ziyaret etti. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen ve Ordu Valiliği tarafından yürütülen ’Çikolata Vadisi’ proje anlaşmasına şahit olarak imza attı. Dünyada bu ölçekte yapılan ilk çikolata vadisinin Ordu’nun Gülyalı İlçesi’nde 60 dönüm alan üzerine kurulacağını ve çalışmalarının 2 yılda tamamlanacağını da anlatan Bakan Cevdet Yılmaz projenin 5 milyon TL’ye mal olacağını söyledi.

Çikolata Vadisi Projesi’yle yapılacak çalışmaları anlatan Bakan Yılmaz, "Ordu’da 5 milyon TL’lik fındık çikolata parkı yapılacak. Ordu fındık çikolata park kapsamında butik çikolata satış üniteleri, fındık, yöresel fındık ve çikolata evi yapılacak. Projenin toplam bütçesi 5 milyon TL. Yüzde 75’ine tekabül eden 3 milyon 750 bin TL DOKA tarafından finanse edilecek. Kalan miktar ise Ordu’da bulunan yerel paydaşlar tarafından karşılanacak. Bu bölgedeki fındık üretim potansiyelimizin etkin bir şekilde değerlendirilmesi, fındığın katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülmesi, bölgeye özgü çikolata markalarının oluşturulması hedefleniyor" dedi. Bakan Yılmaz, daha sonra Valilikte basına kapalı gerçekleştirilen proje ile ilgili toplantıya katıldı.

Nedim KOVAN/ ORDU, (DHA)

Haberin Devamı