Gaziantep Nizip’te ihracatçılara ‘Dış Ticaret Destekleri’ anlatıldı

Nizip’te ihracatçılara ‘Dış Ticaret Destekleri’ anlatıldı

Paylaş
Nizip’te ihracatçılara ‘Dış Ticaret Destekleri’ anlatıldı

Nizip’te ihracatçılara ‘Dış Ticaret Destekleri’ anlatıldı

GAZİANTEP, (DHA) – TİCARET Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği (GAİB) organizasyonuyla Nizip Ticaret Odası’nda ‘Dış Ticaret Semineri’ düzenlendi. Seminerde konuşan ve Nizip’te ihracatın önemli bir ivme kazandığını ifade eden Nizip Ticaret Odası Başkanı Mehmet Özyurt, 2020’de bir çok sektörde önemli ihracat artışı beklediklerini ifade etti.

Nizipli sanayici ve iş adamlarıyla ihracatçıların büyük ilgi gösterdiği seminerin açılışında Nizip’te 8 yıl önce 35 olan ihracatçı firma sayısının yapılan çalışmalar ile 103’e yükseldiği ifade edildi. 2015 yılında 56 ülkeye ihracat yapılan ilçeden geçen yıl sonuna göre ihracat yapılan ülke sayısının 75’e yükseltildiği kaydedildi.
Konuşmanın ardından Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Ticaret Uzmanı Nur Pınar İnal tarafından “İhracatta Sağlanan Devlet Yardımları”, Ticaret Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü Ticaret Uzmanı Zeynep Kömürcüoğlu tarafından “Ticarette Teknik Engeller”, Ticaret Bakanlığı Dış Temsilcilikler ve Uluslararası Etkinlikler Genel Müdürlüğü Ticaret Uzmanı Harun Koçak tarafından “BEA ve Katar Pazarlarına İhraç İmkânları” ve Türk Eximbank Gaziantep Müdür Yardımcısı Murat Daşkıran tarafından “Türk Eximbank İhracat Kredi Sigorta ve Garanti Programları” sunumları yapıldı.
Nizip Ticaret Odası Başkanı Mehmet Özyurt ise son dönemlerde ihracatta yaşanan artışa dikkat çekerek 2020 yılında Nizip’ten daha çok ihracat gerçekleştirileceğine inandıklarını ifade etti. Özyurt, Nizip’te gerçekleştirilen yeni yatırımların üretim ve istihdama önemli katkılar sağladığını da belirterek dijital dönüşüme Nizipli üretici ve ihracatçıların büyük önem verdiğinin altını çizdi.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı