Spor N.O. Saint, Süperbowl şampiyonu

N.O. Saint, Süperbowl şampiyonu

Paylaş
N.O. Saint, Süperbowl şampiyonu

Amerikan futbolunda (NFL) yılın en önemli mücadelesi olan Superbowl'u Indianapolis Colts'u 31-17 yenen New Orleans Saints kazandı

Amerikan Futbolu Ligi'nin görkemli finali bir geceliğine Amerika'daki hayatı durduruyor. Kar ile boğuşan Amerikalılar tüm sorunlarını unutup ekran başına geçti. NFL'in verilerine göre büyük final sırasında Amerikan nüfusunun üçte biri TV karşısına geçti.

30 SANİYELİK REKLAM 3 MİLYON DOLAR

Superbowl sırasında verilen 30 saniyelik bir reklamın bedeli ise 3 milyon Dolar oldu. Ayrıca TV reklamları, bilet satışı, sponsorluklar ile birlikte tek günlük final maçının 500 milyon Dolar'lık geliri ortaya çıkardığı hesaplandı.

Rakibi Indianapolis Colts'u 31-17 yenen New Orleans Saints takımının zaferi "duygusal bir galibiyet" olarak nitelendi.

Saints, 2005 yılında Katrina kasırgasının vurduğu ve halen yeniden inşa mücadelesinin devam ettiği New Orleans kentinin takımı olarak tanınırken, New Orleans Saints, Superbowl mücadelesinde pek çok Amerikalı'nın desteğini arkasına almıştı.

Saints takımının stadyumu, Katrina kasırgasının kenti vurduğu ve 2 bine yakın kişinin ölümüne yol açtığı günlerde, binlerce evsizin sığınması için kullanılmıştı.

İhsan Dörtkardeş/İSTANBUL (DHA)

Haberin Devamı