Dünya Nobel Barış Ödülü sahipleri ödüllerini aldılar

Nobel Barış Ödülü sahipleri ödüllerini aldılar

Paylaş
Nobel Barış Ödülü sahipleri ödüllerini aldılar

Nobel Barış Ödülü verilen Tunus Ulusal Diyalog Dörtlüsü, Norveç'in başkenti Oslo'da düzenlenen Norveç Kralının katıldığı törende ödüllerini aldı

Prof. Dr. Aziz Sancar Nobel ödülünü aldı.
Sunuş konuşmasında DNA'nın tarihi anlatıldı. Prof. Sancar DNA konusundaki çığır açan çalışmalarıyla Nobel'e layık görüldü.
Sancar dahil üç bilimadamı bu nedenle ödüle layık görüldü. Nobel Kimya Ödülü'nü paylaştığı meslektaşlarının ardından Aziz Sancar sahnede, alkışlarla ödülünü aldı.

Haberin Devamı

Ödül töreni açılısında bir konuşma yapan Norveç Nobel Komitesi Başkanı Kaci Kullmann Five, ödüle layık görülen Tunus Ulusal Diyalog Dörtlüsü’nün, 21 politik partiyi bir araya getirerek siyasi çözüm konusunda ulusal diyaloğa yol açan katkılarını anlatarak dini partiler ile seküler partiler arasında işleyen işbirliğinin önemine dikkat çekti.

Kaci Kullmann konuşmasını Martin Luther King’in "Karanlıkları karanlıklar kovamaz. Ancak aydınlık kovabilir. Nefret nefreti yok edemez. Nefreti ancak sevgi kovabilir" sözleri ile tamamladı.

Tunus Genel Sendikası, Tunus İnsan Hakları Örgütü, Tunus Hukukçular Birliği ile Tunus Endüstri ve Ticaret Konfederasyonu’nun oluşturduğu Tunus Ulusal Diyalog Dörtlüsü, Arap Baharı sürecinde ülkelerinde demokrasinin yerleşmesi için yaptıkları katkılardan dolayı ödüle layık görülmüştü.

Haberin Devamı

Dörtlü adına ödülü Abdessattar Ben Mousa, Quided Bouchamaoui, Mohamed Fadhel Mahfoud ve Houcıne Abassi birlikte kabul ettiler.