Eğitim - Kariyer Nobelli Prof. Dr. Aziz Sancar Arel'e geliyor

Nobelli Prof. Dr. Aziz Sancar Arel'e geliyor

Paylaş
Nobelli Prof. Dr. Aziz Sancar Arel'e geliyor

2015 Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar, 28 Mayıs Cumartesi günü İstanbul Arel Üniversitesi'nde öğrenci ve akademisyenlerle bir araya gelecek

İstanbul Arel Üniversitesi’nde Bilimsel Proje Araştırma ve Geliştirme Merkezi ile Kuluçka ve Girişimcilik Merkezlerinin çalışmalarına ek olarak bilimsel sempozyumlar hızla devam ediyor. Kanser oluşumunda ve tedavisinde önemli bir unsur olan DNA onarımı üzerinde yıllardır çalışan Prof. Dr. Aziz Sancar İstanbul Arel Üniversitesi Tepekent Kampüsünde 28 Mayıs Cumartesi Günü sürdürdüğü çalışmalarını öğrenciler ile paylaşacak.

BAŞARI ÖYKÜSÜNÜ ANLATACAK


Nobel Ödüllü bilim insanı Sancar, konferansta “Nobel Talk by Aziz Sancar" başlıklı konuşmasıyla başarı öyküsünü paylaşacak. 35 sene süren DNA hasar onarımı mekanizması çalışmaları ile hücrelerin nasıl çalıştığını, kanser hücrelerinin nasıl oluştuğu ve nedenleri ve insanoğlunun yaşlanma sürecine dair yaptığı çalışmalara ait önemli bilgiler de aktaracak.



AMFİYE ADI VERİLECEK


İstanbul Arel Üniversite’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan büyük etkinliğe üniversitenin öğrencilerinin ve akademisyenlerinin yanı sıra lise öğrencileri de katılacak. Üniversite’nin Tepekent Yerleşkesi’nde bulunan 250 kişilik dersliğe de törenle ‘Aziz Sancar Amfisi’ adı verilecek. Adının verildiği salonda öğrencilerin sorularıyla ilk dersi gerçekleştirecek olan Sancar etkinliğin ardından İstanbul Arel Üniversitesi öğrencileriyle birlikte Büyükçekmece Mucitler Parkı açılışına geçecek.

Yer: İstanbul Arel Üniversitesi / Tepekent Yerleşkesi
Tarih: 28 Mayıs 2016 / Cumartesi
Saat: 11.30-15.00

Program:

11.30-13.00: Açık Büfe Kokteyl
13.00-14.15: Konferans-Prof. Dr. Aziz Sancar
14.15-14.45: ‘Aziz Sancar Amfisi’ Açılış Töreni
Söyleşi / ‘Öğrenciler ilk Ders’

Haberin Devamı