Gündem Nöbetçi robot göreve hazır komutanım!

Nöbetçi robot göreve hazır komutanım!

Paylaş
Nöbetçi robot göreve hazır komutanım!

Bir Türk firması, askeri karakol ve kışlalarda nöbet tutan Mehmetçik'i, terörist saldırılardan koruyacak bir robot geliştirdi

Bir Türk firması 2 yıllık çalışmanın sonucunda, bilim-kurgu filmlerinde görmeye alışık olduğumuz teknolojiye ve silah sistemine sahip bir nöbetçi robot geliştirdi.

Haberin Devamı

Askeri kışlalarda ve karakollarda nöbet tutacak olan ‘nöbetçi robot’ uzaktan komuta edilebilen bir gözetleme ve atış platformu. Nöbetçi robot, önceden belirlenmiş alanda otomatik olarak gözetleme yapıyor.

ATTIĞINI VURUYOR

Nöbetçi robot, hareketli nesneleri gözetlerken aynı anda namluları ile de takip ediyor. 500 mermi kapasitesine sahip nöbetçi robot, tüm hedefleri yüzde 100 isabet oranı ile vuruyor. Açılan ateşe de anında karşılık veriyor.

Elde ettiği bilgileri kablosuz olarak bir ekrana aktaran nöbetçi robot, özel yazılımı sayesinde sis, kar gibi hava koşullarında bile başarıyla görev yapabiliyor.

Sisteminde termal kamera, elektro-optik kamera sensörleri ve lazerli mesafe ölçme cihazı bulunan nöbetçi robot, bu özellikleriyle karakol ve kışla savunmasında hayati bir rol oynayacak.

Haberin Devamı