Magazin Nohutlu etli patlıcan tarifi... Nasıl yapılır?

Nohutlu etli patlıcan tarifi... Nasıl yapılır?

Paylaş
Nohutlu etli patlıcan tarifi... Nasıl yapılır?

Gelin Mutfakta yarışmasında bugün gelinler "Nohutlu etli patlıcan" yapıyorlar. Tarifi merak eden izleyiciler ise "Nohutlu etli patlıcan nasıl yapılır?" sorusunu soruyor.

Kanal D'nin sevilen yarışma programı her gün büyük bir heyecana sahne olurken birbirinden lezzetli yemekler de gelinler tarafından pişiriliyor. Bugün menüde "Nohutlu etli patlıcan" var. Peki, Nohutlu etli patlıcan nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Gelinim Mutfakta programının 21 Kasım 2018 Çarşamba günü yayınlanan 178. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Nohutlu Etli Patlıcan" tarifi!

NOHUTLU ETLİ PATLICAN

500 gr. dana kuşbaşı et

1 adet soğan – yemeklik doğranmış

7 – 8 diş sarımsak

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

2 adet domates

2 Çay kaşığı Tuz

1 çay kaşığı Karabiber

2 su bardağı su

3 – 4 adet patlıcan – iri küp doğranmış

2 adet sivri biber

1 su bardağı nohut – haşlanmış

Yarım limonun suyu

Üzeri için Malzemeler

2 yemek kaşığı tereyağı

2 çay kaşığı Kuru nane

1 çay kaşığı Pul biber

Yapılışı:

Isınan tencerenize eti alın ve mühürleyin.

Soğanı ekleyin, birkaç tur döndürün.

Sarımsakları ince doğrayın ve tencereye ekleyin.

Haberin Devamı

Zeytinyağı, domates salçası, biber salçası, domates, tuz ve karabiberi ekleyin ve pişirin.

Etler pişince iri küp doğradığınız patlıcan, sivri biber, nohut ve yarım limon suyunu ekleyip, 15 – 20 dakika daha pişmeye bırakın.

Ayrı bir tavada tereyağını ısıtın kuru nane ve pul biber katarak yağı kızdırın.

Pişen yemeğin üzerine yağı ilave ederek servis edin.