Bilim - Teknoloji Nokia geri mi dönüyor!
Paylaş
Nokia geri mi dönüyor!

Üzerinde "Nokia" yazan akıllı telefonlar şimdilik öldü. Ama dev marka, her an geri dönebilir!

Microsoft, geçtiğimiz günlerde kendi logosunu taşıyan ilk telefonu olan Lumia 535'i tanıttı. Ancak Microsoft'un telefonlarının üzerinden kaldırılan Nokia logosu, yakında başka cihazlarla geri dönüş yapabilir.

Microsoft, Nokia'yı senenin başlarında satın almayı tamamladığında Nokia markasını Lumia serisi için yaklaşık 18 ay kullanma lisansına, alt seviye telefonlarda ise 10 sene kullanma lisansına sahip olmuştu. Ancak anlaşmanın koşulları, Nokia'nın kendi markasını diğer üreticilere lisanslamasına engel olmuyor. Gelen raporlar, Nokia'nın bunu çok daha uzak olmayan bir gelecekte değerlendireceğini gösteriyor.

NokiaPowerUser'a göre firmanın CEO'su Rajeev Suri, Capital Markets Day 2014 etkinliğindeki konuşmasında Nokia markasının "tüketici dünyasına döneceğini" söyledi. Nokia şu an büyük oranda şirketlere ve mobil sektör hizmetlerine odaklanıyor.

Etkinlikte gösterilen bir slayt, firmanın 2016'nın dördüncü çeyreğinde Nokia markasını kullanma hakkını başka telefon üreticilerine verebileceğini gösterdi. İlgi çeken bir detay ise Nokia'nın "diğer cihazlar" için markasını hemen şu an başka bir firmaya lisanslayabileceği. Bunun anlamı, yakın zamanda örneğin farklı bir üretici tarafından geliştirilen, ancak Nokia logosuyla satılan bir Android TV cihazı veya tablet görebileceğimiz olabilir.

Sonuç olarak tüm bunlar, Nokia'nın telefon üretimi işine geri döneceği anlamına gelmiyor. Aksine böyle bir durumda tüm zor işi başka bir firma yapacak ve sadece markasının kullanılmasına izin verecek. Önümüzdeki yaklaşık 24 ay boyunca Nokia logosunu taşıyan telefonlar, Nokia 130 gibi çok uygun fiyatlı cihazlar olacak.

Haberin Devamı

Resimlerle: Nokia Lumia 1020'den kareler!

Kaynak: CHIP Online