Bilim - Teknoloji Nokia'nın tahtı sallanıyor
Paylaş
Nokia'nın tahtı sallanıyor

2010 yılındaki etkileyici çıkışından sonra Samsung, yeni hedefini, önümüzdeki birkaç yıl içinde Nokia'nın satış rakamlarını geçmek olarak belirledi

Şirket, Vietnam ve Çin'de yaptığı üretim ve satışları artırmayı hedefliyor. Her iki pazarın da şirketin hedefine ulaşmasına yardım edeceği ve satışların yüzde 20 artırılmasını sağlayabileceği düşünülüyor.

Haberin Devamı

Samsung yöneticileri, Nokia'nın elinde bulunan en çok satan cep telefonu markası tacını ele geçirmek için çok hevesliler ve bu amaçlarına 3 yıl içinde ulaşabileceklerini düşünüyorlar.

Pazar analizcileri, 2011 yılındaki başarının, bu hedefe ulaşma konusunda belirleyici olacağını düşünüyorlar. Farklı raporlar ise, Nokia'nın düşüşünün önümüzdeki 9 ay daha süreceğini, iPhone ve Android'lerin yükselişinin ise devam edeceğini öngörüyor.

Akıllı telefonlar dahil, tüm cep telefonlarını işin içine kattığınızdaysa, Nokia'nın yüzde 28'lik pazar payı ile liderliğinin ardından, Samsung yüzde 17,2 pazar payıyla ikinci konumunda bulunuyor.

Galaxy S'in başarısının, cep telefonları sektöründe Samsung'a olan güveni artırdığına dikkat çekiliyor. Bu başarı aynı zamanda, şirketin 2011 yılında akıllı telefonlara odaklanmasına da sebep olacak.

Haberin Devamı