Dünya Norveçli caninin terör bağlantısı yokmuş

Norveçli caninin terör bağlantısı yokmuş

Paylaş
Norveçli caninin terör bağlantısı yokmuş

Norveç'te geçtiğimiz Temmuz ayında gerçekleştirdiği iki saldırı ile 77 kişiyi öldüren Anders Behring Breivik'in arkasında bir terör örgütü olmadığı iddia edildi

Saldırılar ile ilgili ön soruşturmayı yürüten Norveçli Polis müdürü Pol Fredrik Hjort Kraby, Norveç Haber Ajansı NRK’ya yaptığı açıklamada, Breivik’in manifestosunda bahsettiği "Knights Templar"ın (Tapınak Şövalyeleri) bir terör örgütü olmadığını ve bunun uydurma olduğunu kaydetti.

Kraby, soruşturma sırasında "Knights Templar" adı ile Breivik’in kurduğu bilinen örgüt hakkında terör bağlantısına rastlanılamadığını bildirirken, sanığın manifestosunda örgütün iki ayrı hücresinin daha bulunduğu ve 2002 yılında ilk gizli toplantısını gerçekleştirdiğini söylediğini kaydetti.

Polis ayrıca "Knights Templar"ın İngiltere veya diğer ülkeler ile bağlantısı olduğuna dair bir bilgiye ulaşamadıklarını da kaydetti. Breivik’in "Knights Templar" adını verdiği örgüt ile halk üzerinde tehdit oluşturarak, dehşet ve korku yaratmak istediği de bildirildi.

AA

Haberin Devamı