Türkiye (Son Dakika) Norveçli kızlar bulundu

Norveçli kızlar bulundu

Paylaş
Norveçli kızlar bulundu

Antalya'nın Alanya ilçesinde dört gün önce kayıplara karışan 15 yaşındaki Mia Emilie Haugen ile arkadaşı İda Marie Nodland, Mersin'de sabaha karşı bulundu. Tercüman aracılığıyla ifadeleri alınan Norveçli kızlar, Türkiye'de kalmak istediklerini söyledi

Adnan Menderes Bulvarı sahil kesimindeki bir cafede sabah 05.00 sıralarında oturan iki genç kız, tedirgin ve şüpheli hareketlerde bulununca, cafe çalışanlarından biri polisi aradı. Kızlara ulaşan resmi ekip, arandığını tespit edince Haugen ile Nodland’i Çocuk Şube Müdürlüğü’ne teslim etti.

Kızların şehirlerarası otobüs ile Mersin’e geldiği belirlenirken, tercüman eşliğinde ifadelerinin alınacağı bildirildi.

Sabah erken saatlerde Çocuk Şube Müdürlğü’nden çıkartılan ve son derece yorgun oldukları gözlenen Mia ve arkadaşı İda, Devlet Hastanesi’ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi.

Mia Emilie Haugen, Antalya’nın Alanya ilçesinde yaşayan annesi Norveçli Lina Lita Hoholm’u 5 hafta önce ziyarete gelmişti. Mia, aynı bölgede bir otelde tatil yapan yaşıtı arkadaşı İda Marie Nodland ile birlikte esrarengiz bir şekilde ortadan kayboldu. İki kız arkadaşın aileleri, kayıplara karışan çocuklarının bulunması için polise başvurmuş, kızlarının hayatından endişe ettikleri için çocuklarının fotoğraflarını sosyal paylaşım sitelerinden ‘Kayıp’ başlığıyla paylaşmıştı.

SAÇLARINI SİYAHA BOYATMIŞ

Haberin devamı için ikinci sayfaya geçiniz

İki aile kızlarının bir an önce bulunması için telefon numaralarını yazdıkları ilanları internet üzerinden paylaşırken, sevinçli haber Mersin’den geldi.

Alanya’da bulunan ve eski erkek arkadaşının kızına ulaştığını belirten Mia’nın annesi Lina Lita Hoholm, "Alanya’da olduklarını söyleyip ‘Endişe etmeyin’ demiş. Saçlarını da siyaha boyatmış. Bulundukları yerin adresini vermemiş" diye konuşmuştu.

'TÜRKİYE’DE KALMAK İSTİYORUZ'

Kızlarının bulunmasının haberinin ardından Alanya’dan yola çıkan Hougen’ın annesi Lina Lita Hoholm ve Nodland’ın annesi Elin Nodland, Mersin girişinde Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince karşılandı.

Buradan ekiplerle birlikte şube müdürlüğüne gelen Norveçli aileler, günler sonra çocuklarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

İda Marie Nodland, annesi ve annesinin bir arkadaşının elini tutarak şube müdürlüğünden ayrılırken, Mia Emilie Haugen ise gözyaşları eşliğinde annesine sarıldı.

Bu arada Nodland’ın elinin üstünde "Batuhan seni seviyorum" yazılı olduğu görüldü.

Aileler, geldikleri araçla tekrar Alanya’ya dönmek için yola çıktı.

Öte yandan genç kızların ailevi problemlerden dolayı evden kaçtıkları ve otobüsle Mersin’e geldikleri öğrenildi. Kızların ayrıca, izin süreleri bittiği
için Norveç’e dönmesi gerektiği ancak Türkiye’de kalmak istedikleri belirtildi.

DHA-AA

2

Haberin Devamı