Gündem Noter tasdikli çete çökertildi! Paraları gece kulübünde yemişler

Noter tasdikli çete çökertildi! Paraları gece kulübünde yemişler

Paylaş
Noter tasdikli çete çökertildi! Paraları gece kulübünde yemişler

Polis, 8 ilde bir çeteye operasyon düzenledi ve 25 kişiyi yakalandı. 5 milyon liralık vurgun yapan çetenin üyeleri arasında 6 noter katibi, 1 asker, 1 de polis bulunuyor

İstanbul’da kiraladıkları ev ve otomobilleri sahte belgelerle satan şebekeye yönelik olarak 8 ilde düzenlenen operasyonda 25 şüpheli yakalandı.

Haberin Devamı

Çökertilen şebekenin gözaltına alınan üyeleri arasında 6 noter katibi, 1 polis ve 1 asker de bulunuyor. Şebekenin 500 vatandaşın ev ve aracını sahte belgelerle satıp 5 milyon liralık vurgun yaptığı, bu parayı gece kulüplerinde harcadığı tespit edildi.

NOTERLERİN KAPANMA SAATİ YAKLAŞIRKEN...

Araçlarını satışa çıkaran vatandaşlarla irtibata geçen şebeke üyelerinin, noterlerin kapanma saatine yakın bir zamanda işlem yaptırdığı, ‘Eleman paranı bankadan çekti geliyor’ diyerek evrakları mal sahibine imzalattıktan sonra çeşitli bahanelerle ödemeleri yapmadığı belirlendi.

SAHTE EVRAK SATIŞI DA YAPMIŞLAR

Şebekenin ayrıca, sahte kimlikle oto kiralama şirketlerinden kiraladığı otomobilleri GPS’ini söktükten sonra şebekeyle bağlantılı noter katipleri vasıtasıyla sahte evraklarla sattığı da tespit edildi. Şebekenin 8 üyesi ise aranıyor. (Milliyet)

Haberin Devamı