Dünya NSA'nın, Papa'yı da dinlediği iddia edildi

NSA'nın, Papa'yı da dinlediği iddia edildi

Paylaş
NSA'nın, Papa'yı da dinlediği iddia edildi

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA), Vatikan'ı da dinlediği öne sürüldü

İtalya'da yayımlanan haftalık "Panaroma" dergisinin yarınki sayısında yer alan habere göre, NSA'nın 10 Aralık 2012 ile 8 Ocak 2013 arasında dinlediği numaralar arasında Vatikan da bulunuyor.

Haberde, Papa seçildikten sonra Franciscus ismini alan dönemin Arjantinli Kardinali Bergoglio'nun 2005 yılından beri de ABD gizli servisince takip edildiğinin Wikileaks belgelerine yansıdığı anımsatıldı.

Haberde, NSA'nın İtalyan piskopos ve kardinallerin Vatikan çıkışlı konuşmalarını, "Liderlik niyetleri", "Mali sisteme yönelik tehditler", "Dış politika amaçları" ve "İnsan hakları" başlıkları olmak üzere dört kategoriye ayırdığı da ileri sürüldü. Bu sınıflandırmanın, kamuoyunda Vatikan Bankası olarak bilinen Diyanet İşleri Enstitüsü'nün (IOR) yeni Alman Başkanı Ernst Von Freyberg'in de izlendiği şüphelerine neden olduğu ifade edildi.

Vatikan Basın Sözcüsü Rahip Federico Lombardi, iddialarla ilgili, "Biz böyle bir sonuca ulaşmış değiliz. Her durumda hiçbir endişeye gerek yoktur" dedi.

NSA'nın Vatikan'ı dinlediği iddia edilen dönemde Emerit Papa 16. Benediktus görevdeydi.

16. Benediktus, 11 Şubat 2013'te istifa edeceğini açıklamış ve 28 Şubat'ta görevinden resmen ayrılmıştı.

Bu süreci takiben yapılan Papalık seçiminde, Arjantinli Kardinal Jose Mario Bergoglio, Katolik Kilisesi'nin 266. Papası olarak seçilmişti.

Haberin Devamı