Ekonomi Nükleerde Medvedev hazırlığı

Nükleerde Medvedev hazırlığı

Paylaş
Nükleerde Medvedev hazırlığı

Enerji Bakanı Taner Yıldız, nükleer santral çalışmalarının Rusya Cumhurbaşkanı Medvedev'in mayıstaki ziyaretine kadar tamamlanacağını söyledi

MAYISA KADAR YETİŞMELİ

Haberin Devamı

Enerji Bakanlığı, Türkiye’de nükleer santral kurulmasına ilişkin çalışmaları Rusya Cumhurbaşkanı Dimitri Medvedev’in mayıs ayındaki Türkiye ziyareti öncesine yetiştirmeye çalışıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, mayıs başına kadar Rusya ile nükleer santrallerin kurulmasıyla ilgili temel 4-5 başlığın bitirilmesi gerektiğini, bu konuda çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti.

YENİ TEKLİFLER OLABİLİR

Dün Ankara’da Ekonomi Muhabirleri Derneği üyeleriyle buluşan Taner Yıldız, görüşmeler sırasında Türk ve Rus heyetlerin birbirine sunacağı yeni tekliflerin de olabileceğini belirtti.

Nükleer konusunda takvimin nasıl işleyeceğine yönelik soru üzerine de Yıldız, “Dereyi görmeden paçayı sıvamamak lazım. Öngörülen tarihler var ama bir önceki anlaşma bitirilmeden, sonrakine geçmek doğru olmaz” dedi.

Haberin Devamı

BORU HATTI ANLAŞMASI YAKIN

Enerji Bakanı Taner Yıldız, süresi dolan Kerkük-Yumurtalık Ham Petrol Boru Hattı anlaşmasının yenilenmesi için merkezi Irak hükümeti ve Irak Petrol Bakanlığı ile görüşmelerin devam ettiğini belirterek, “Zannediyorum 1 hafta 10 gün içinde anlaşmış oluruz” dedi.

Yıldız, hatta 3 yıl içinde minimum 35 milyon ton, 5-6 yıl içinde 70 milyon ton kapasitenin yakalanmaya çalışılacağını kaydetti. Taner Yıldız, “İki konu kaldı, o iki konuda da mutabakat sağlanması halinde, 15-20 yıl süreli yeni bir anlaşma yapacağız. Hattın Irak’ın normalleşmesi sonrası daha da önem kazanacağını düşünüyoruz” dedi.