Gaziantep Nurdağı'ndaki muhtarlık seçiminde sonuç değişmedi

Nurdağı'ndaki muhtarlık seçiminde sonuç değişmedi

Paylaş
Nurdağı'ndaki muhtarlık seçiminde sonuç değişmedi

Nurdağı'ndaki muhtarlık seçiminde sonuç değişmedi

Kadir ÇELİK/NURDAĞI (Gaziantep),(DHA)- GAZİANTEP'in Nurdağı İlçesinde Fatih Mahallesi'nde 31 Mart'ta yapılan ancak iptal edilen muhtarlık seçimleri bugün yenilendi. Seçimi kazanan ancak geçmişte aldığı bir ceza nedeniyle seçilme hakkı elinden alındığı için mazbatası verilmeyen Mehmet Gök, başvuruyla yeniden elde ettiği hak doğrultusunda girdiği seçimi kazandı.
Fatih Mahallesi’nde 31 Mart 2019’da yapılan Mahalli İdareler Genel seçiminde 9 adayın yarıştığı muhtarlık seçimini 174 oyla Mehmet Gök kazandı. Ancak, seçim sonrası Gök’ün 23 yıl önce bir dava kapsamında memnu haklarını almadığı gerekçesiyle Yüksek seçim kurulu tarafından mazbatası verilmeyerek seçim iptal edildi.
YSK kararı sonrası bugün yenilenen seçimlerde haklarını başvuru sonrası yeniden alan Mehmet Gök'ün de aralarında olduğu 4 aday muhtarlık için yarıştı. 563 seçmenin 3 sandıkta oy kullandığı seçimlerde Mehmet Gök, 287 oy alarak seçimi kazanan isim olarak muhtarlığı elde etti. Yenilenen seçimi tekrar kazandığı için mutlu olan ve kendisine destek verenlere teşekkür eden Mehmet Gök, "23 yıl önce yaşanan bir olay sonrasında memnu hakları iadesi başvurusu yapmadığımız için ve hakkımda yapılan şikayetler nedeniyle kazandığımız muhtarlığımız iptal edildi. Biz de dilekçe vererek memnu haklarımızın iadesini yeniden aldık. Yenilenen seçimde tüm haklarını almış şekilde muhtar adayı oldum. Seçim sonucunda da halkımızın desteğiyle bir kez daha seçildik" dedi.
​FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı