Gündem Nuriye Gülmen ve Semih Özakça duruşmaya getirilmeyecek

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça duruşmaya getirilmeyecek

Paylaş
Nuriye Gülmen ve Semih Özakça duruşmaya getirilmeyecek

Açlık grevinde 190 günü geride bırakan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın bugün görülecek duruşmaya getirilmeyeceği bildirildi.

Ankara Jandarma Komutanlığı’nın mahkemeye gönderdiği yazıda, 'personel yetersizliği ve provokasyon ihtimali' neden gösterildi.

Jandarmanın yazısında hem iki eğitimcinin kaçma şüphelerinin olduğu öne sürüldü hem de sağlık durumlarının mahkemeye getirilmeye uygun olmadığı belirtildi.


CHP'Lİ YARKADAŞ YAZMIŞTI


CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın bugün mahkemeye getirilmeyebileceğini sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yazmıştı.

Twitter hesabından açıklama yapan Yarkadaş, "Nuriye ve Semih'in savunma hakkı, gayri ciddi gerekçeler öne sürülerek gasp edilmek isteniyor" dedi.

Yarkadaş, şu bilgileri paylaştı:

"Savunma hakkına yönelik engellerden biri; on sekiz avukatın gözaltına alınmasıydı. Bu aynı zamanda mahkeme heyetine de örtülü gözdağıydı.

On sekiz avukatın duruşmaya iki gün kala gözaltına alınması üzerinden, ilgili tüm kurumlara açık-örtülü mesaj verildi ve çerçeve çizildi.

Bu mesaj yerine ulaşmış olacak ki; etkisi kendisini Nuriye ve Semih'i mahkemeye getirecek olan jandarmada görüldü.

Ankara Jandarma Komt. mahkemeye "Yeterli personelim yok" gerekçesini göstererek, Nuriye ve Semih'i duruşmaya getiremeyeceğini bildirdi.

Jandarma Komutanlığı, aynı yazıda, "Nuriye ve Semih'in kaçırılabileceği"ni de öne sürdü. Yazıda provokasyon ihtimalinden vs söz edildi.

Mahkeme heyeti şimdi ne yapacağını düşünüyor. Çünkü; oturumun açılabilmesi için, tutukluların salonda olması gerekiyor.

Nuriye ve Semih, duruşmaya getirilmezse yargılama da başlayamayacak. Böylece iki öğretim üyesinin savunma / aklanma hakkı gasp edilecek!

İki emekçinin "lekelenmeme hakkı"nın gaspı yetmedi AKP iktidarına... Avukatları gözaltına alındı! Şimdi ise hiçbir inandırıcılığı olmayan gerekçelerin arkasına sığınılıyor ve savunma hakkı gasp ediliyor. Nuriye ve Semih'in 'terörist' olduğunu iddia eden AKP; çağrım size: Madem Nuriye ve Semih'i suçluyorsunuz; o halde yargılanmalarını neden engelletiyorsunuz! Bir deliliniz varsa, gösterin bunu mahkemede!

Yoksa elinizde hiçbir delil olmadığı İçin mi "Personel yok, kaçıracaklar" gibi gayri ciddi gerekçelerin arkasına sığınıyorsunuz?"

Birgün