Nusaybin Nusaybin-Bağdat Tarihi Demiryolu güzelliğe kavuştu

Nusaybin-Bağdat Tarihi Demiryolu güzelliğe kavuştu

Paylaş
Nusaybin-Bağdat Tarihi Demiryolu güzelliğe kavuştu

Nusaybin-Bağdat Tarihi Demiryolu güzelliğe kavuştu

Ahmet AKKUŞ/NUSAYBİN(Mardin),(DHA)- BERLİN- Türkiye ve Irak’ın başkenti Bağdat arası tarihi demiryolu tarihinden bu yana hiçbir bakım yapılmamıştı. Kayyum belediyesi tarafından modern bir çevre düzenlemesiyle tarihi demir yolu çevresi güzel görümüne kavuştu.
Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Balıkçılar talimatıyla Fen İşleri ekiplerince Demiryolu Islah Projesi kapsamında çalışma başlatıldı.
Uzun yıllardır ihmal edilen tarihi Berlin-Bağdat Demiryolunun son istasyonu olan Nusaybin sahası, belediye ekipleri tarafından temizlenerek, görüntü kirliliği ile insan ve çevre sağlığına zarar veren her türlü atıklardan arındırıldı. Yapılan bu çalışmalar ile vatandaşlara rahat nefes alabilecekleri bir ortam oluşturuldu. Temiz bir yaşam alanı oluşturulan Demiryolunda ağaçlandırma çalışmaları yapılarak yeşil alanlar oluşturularak oturma bankları, çevre dostu teknolojilerden solar şarj banklar, tasarruflu ve estetik aydınlatmalar ile çöp kutuları eklendi.
Uzun yıllardır çalışma yüzü görmeyen ve özellikle estetik aydınlatma sistemi sayesinde gece görkemli bir görünüme kavuşan Demiryolu vatandaşlar büyük beğenisini topladı.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı