Magazin Nusret olayında yeni açıklama

Nusret olayında yeni açıklama

Paylaş
Nusret olayında yeni açıklama

Nusret Gökçe’nin New York’taki dükkânında çalışanların bahşişinden pay aldığı ve bu yüzden 250 bin dolar para cezasına çarptırıldığı iddia edilmişti. Kanal D ekranlarında yayınlanan 2. Sayfa'ya bağlanan garsonlardan biri çok konuşulacak açıklamalar yaptı.

İsmini vermek istemeyen garson, "Bu dava bahşiş davası değil, haksız yere işten çıkarıldığımız için açılmıştı. Bahşiş davası devam ediyor, henüz sonuçlanmadı" dedi.

Haberin Devamı

Açıklamalar şöyle:

"Bu dava işten çıkarılma davası. Bahşiş davası ayrı, o daha sonuçlanmadı. Sadece garson, komi, yani serviste emeği geçen kişiler bahşiş alabilir. Biz 'Bahşişleri günlük açıklamanız gerekir. Bu kadar para çıktı. Senin payın bu kadar’ diye söylemeniz lazım dedik. Çok yüksek bahşişler çıkıyordu. Günde 30 bin dolar, 40 bin dolar bahşişlerden bahsediliyor. Biz de bunu soruyoruz. ‘Neden bu bahşişler açıklanmıyor, neden bize söylemiyorsunuz?’ Önce geçiştirdiler. ‘Açıklayacağız, şöyle böyle’ dediler. Birkaç ay sonra iş başka noktalara gelmeye başladı. ‘Yeteri kadar para yapmıyor musunuz, ne konuşuyorsunuz’ dedi menajerler. ‘Paranız yetmiyor mu?’ tarzı muhabbetler dönmeye başladı."