Türkiye (Son Dakika) O anneye ölüm tehdidi!

O anneye ölüm tehdidi!

Paylaş
O anneye ölüm tehdidi!

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde M.O. (20) hakkında, 8 ve 10 yaşındaki öz yeğenlerini döverek cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla açılan davada, mağdur çocukların annesi ifade verdi. Anne S.İ., ölüm tehdidi aldığını söyledi

Diyarbakır’ın Lice İlçesinde nikahsız yaşadığı eşinden ayrılan S.İ., oğulları 8 yaşındaki M.O. ve 10 yaşındaki M.O.’nun, amcaları 20 yaşındaki M.O.’nun cinsel istismarına uğradığını öne sürerek şikayetçi oldu.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan amca M.O., tutuklanarak Diyarbakır E Tipi Kapalı Cazevi’ne konuldu. M.O.’dan şikayetçi olan anne S.İ. güvenlik gerekçesiyle kadın sığınma evine, mağdur çocuklar ise Çocuk Esirgeme Kurumu yurduna yerleştirildi.

Olayla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı’nın hazırladığı iddianamede, şüpheli amca M.O.’nun yeğenlerini hayvan otlatmaya götürdüğü sırada cinsel istismarda bulunduğu belirtildi. Mağdur kardeşlerin ruh sağlıklarının bozulduğunu belirten Savcı, şüphelinin ’Çocuğun cinsel istismarı’ ve ’basit yaralama’ suçlarından toplam 44 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

ÖLÜMLE TEHDİT EDİLDİ

8 ve 10 yaşındaki kardeşlerin cinsel istismara uğradıkları iddiasıyla açılan davanın duruşmasına, Diyarbakır 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanık M.O. ve avukatı katılırken, mağdur taraf ise katılmadı. Mahkeme Başkanı, celse arasında mağdur çocukların annesi S.İ.’nin müracaat ederek, can güvenliği nedeniyle ifade vermek istediğini söyledi. Anne S.İ.’nin eski eşinin ailesi tarafından ifadesini geri çekmesi konusunda ölümle tehdit edildiğini beyan ettiği belirtildi.

Daha sonra söz verilen sanık amca M.O., "İşlemediğim bir suçtan dolayı cezaevinde bulunuyorum. Tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu. Mahkeme daha sonra sanık avukatının talebi üzerine sanık M.O.’nun babası ve mağdur çocukların dedesi olan H.O.’yu duruşmada tanık olarak dinledi. Gelininin ifadelerini kabul etmediğini belirten H.O., "İddia ettiği gibi, çocukların cinsel istismara uğradığına ilişkin benimle bir şey konuşmadı" dedi.

'AMCAM BANA DEFALARCA TACİZDE BULUNDU'

ÇOCUKLARIN YENİDEN DİNLENMESİ TALEBİ REDDEDİLDİ

Daha sonra söz alan sanık avukatı, olayın bir kurgudan ibaret olduğunu öne sürerek, mağdur çocukların yeniden dinlenmesi talep etti. Cumhuriyet Savcısı ise, talebin reddine karar verilmesini istedi.

Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Mahkeme, mağdur çocukların yeniden dinlenmesi talebini, Ceza Muhakemesi Kanunu 236’ncı maddesinde belirtilen, ’İşlenen suçun etkisiyle psikolojisi bozulmuş çocuk veya mağdur, soruşturma ve kovuşturma aşamasında bir defa dinlenir.’ hükmü gereğince redddetti.

DHA

2

Haberin Devamı