Bilim - Teknoloji O, artık daha güçlü!
Paylaş
O, artık daha güçlü!

Türkiye'de pek adı duyulmasa da, ABD'yi kasıp kavuran tabletin yeni modeli resmen duyuruldu!

Yeni akıllı telefon ve tabletlerin tanıtılmaya devam ettiği sonbahar mevsimine yeni bir rüzgar da Amazon tarafından geldi. Yeni nesil Kindle Fire HD tabletini tanıtan Amazon, yeni tabletinde 7 inç boyutunda bir ekrana yer vermiş. Sahip olduğu fiyatıyla "ucuz Kindle" olarak da anılabilecek olan Kindle Fire HD, yalnızca 139 dolar'a satışa sunuluyor. Peki, yeni tablet ne gibi teknik özelliklere sahip?

Haberin Devamı

Kindle Fire HD, 7 inçlik bir ekranın sahibi. 1.280 x 800 piksel çözünürlüğünü destekleyen tablet, 216 ppi değeri ile inç başına 264 piksel sunan tam boyutlu iPad'e yaklaşıyor. Kindle Fire HD, böylece iyi bir görüntü sunuyor. Amazon'un yeni Fire OS 3.0 "Mojito" işletim sistemi ile çalışan Kindle Fire HD, çift çekirdekli 1.5 GHz işlemcinin sahibi. Bir önceki modele göre yüzde 60 daha hızlı çalışabilen Kindle Fire HD, 8.9 inçlik kardeşinde bulunan çift bant Wi-Fi, Dolby Digital Plus destekli hoparlörler ve 10 saatilik pil ömrü gibi özelliklerin de sahibi.

345 gram ağırlığı ile önceki modele göre daha hafif olan Kindle Fire HD, selefinin sunduğu 4G seçeneğine ise sahip değil. Yeni Kindle Fire HD'de bu özelliğin olmaması yurt dışındaki kullanıcılar için bir kayıp olarak görülse de, bizim için pek değişen bir şey yok gibi...

Haberin Devamı

Resimlerle: Amazon'da en çok satan 20 akıllı telefon

Kaynak: CHIP Online