Magazin O bir Ses Profesörü!

O bir Ses Profesörü!

Paylaş
O bir Ses Profesörü!

Bülent Ersoy, Dünya Tüketici Akademisi tarafından verilen 'Ses Profesörü' ödülüne layık görüldü. Bu ödülün anlamını bilmeyenler için Ersoy, "Ödülü benden başkası alamazdı" dedi

Müzik yaşamında 30'un üstünde albüm çıkaran Bülent Ersoy, bugüne kadar sayısız ödül aldı. Ama onun için en önemli ödül; Japonya ses laboratuvarlarında yapılan testlerde 'yüzde 100 kusursuz' bulunan sesiyle 1997 yılında aldığı Uluslararası Montu Merid Müzik Doktoru unvanıydı. Ünlü sanatçı, bu yıl da benzeri bir ödüle, Dünya Tüketici Akademisi tarafından verilen 'Ses Profesörü' ödülüne layık görüldü. Bu ödülü aldığı için çok heyecanlı olduğunu söyleyen Ersoy, GÜNAYDIN'a şunları anlattı:

Haberin Devamı

KİMSE İTİRAZ ETMESİN

Senede bir kez ses konusunda deneyimli 9 profesör toplanarak ses ölçümleri yapıyor. Seslere en kusursuz ve doğru basan sanatçılar içinden seçtiklerini, birçok laboratuvarda inceleyerek ödül alacak kişiye karar veriyor. Yani bu ödül benim kaşıma gözüme verilmedi. Bana ödül verenler benim ahbabım değil. Adamları tanımam etmem, neyin nesidir bilmem. Bu yüzden bu ödüle kimsenin itiraz etme hakkı yoktur. Kimsenin haddine de değil.

SABAH-GÜNAYDIN