Siyaset 'O kaos günleri tekrar yeşeremez'
Paylaş
'O kaos günleri tekrar yeşeremez'

Başbakan Erdoğan, öğrencilere “Türkiye demokrasi ve hukuk yolunda kat ettiği yoldan geriye dönemez. O eski kaos günleri Türkiye'de tekrar yeşerme imkanı bulamaz” diye seslendi

‘ESKİYE DÖNÜŞ YOK’

Haberin Devamı

Başbakan Tayyip Erdoğan dün Anadolu Gösteri Merkezi’nde Ankara’da yapımı tamamlanan ve son iki yılda faaliyete geçen 127 okulun açılış törenine katıldı. Erdoğan, “Bu okullarda biz okuyamadık. Ama biz okuyamadık diye sizlerin çok daha geri imkanlarla değil çok ama çok daha ileri imkanlarla okumanız gerekli” dedi.

Son yedi yılda demokratikleşme alanında tarihi nitelikte adımlar attıklarını söyleyen Erdoğan öğrencilere, “Mutlaka hedefleriniz olsun. Akif’in dediği gibi şunu kesinlikle unutmayın: Lafı bol, karnı geniş soyları taklit etme. Sözü sağlam, özü sağlam, adam ol, ırkına çek’ diye seslendi.

‘KARANLIĞA MUM YAKIN’

Öğrencilere “Şikayet etmek yerine karanlığa bir mum yakmak sizlerin ellerinde” diyen Erdoğan şöyle devam etti:

Haberin Devamı

Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti idealini en güçlü şekilde yerleştirmek için çaba sarf ettik. Türkiye kazanımlarından asla geriye gidemez. Türkiye demokrasi ve hukuk yolunda katettiği yoldan geriye dönemez. O eski kaos günleri, hukukun, demokrasinin, insan haklarının çiğnendiği o karanlık günler, Türkiye’de tekrar yeşerme imkanı bulamaz. Bunu sağlayacak olan sizlersiniz. Demokrasiyi, tıpkı Türkiye Cumhuriyeti gibi koruyacak ve kollayacak olan sizlersiniz.