Türkiye (Son Dakika) O listedeki iki kadın tutuklandı

O listedeki iki kadın tutuklandı

Paylaş
O listedeki iki kadın tutuklandı

Bir polisin şehit olduğu Sultangazi Polis Merkezi'ne düzenlenen canlı bomba saldırısından sonra polisin hazırladığı şüpheli listesinde bulunan 2 kadın, "terör eğitimi almak için yurtdışına çıkacaklardı" iddiasıyla tutuklandı

Emniyetin açıklamasına göre yurtdışına giderek terör eğitimi almaya hazırlandığı belirtilen, çıkarıldığı adliyede tutuklanan Elif Kaya ve Seval Aracı, Sultangazi Polis Merkezi’ne düzenlenen canlı bomba saldırısından sonra gündeme gelen 9 isimli listede yer alıyor. Dün adliyeye sevkedilen Elif Kaya ve Seval Aracı tutuklandı.

Haberin Devamı

AÇIKLAMA DÜN YAPILMIŞTI

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından dün yapılan yazılı açıklamada "İstanbul MİT Bölge Başkanlığı ve müdürlüğümüz Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüklerinin koordineli çalışması sonucu, yasadışı sol bir örgüt adına silahlı ve bombalı eğitim almak üzere illegal yollardan yurt dışına çıkış yapmak isteyen toplam 4 şahıs yakalanmış. 13 Kasım 2012 günü adli makamlara sevki sağlanmıştır." denilmişti.

2 KADININ İSMİ EMNİYETİN 9 KİŞİLİK LİSTESİNDE VARDI

Çıkarıldıkları mahkemede tutuklanan Seval Aracı ve Elif Kaya’nın isim ve fotoğrafları polisin eylem gerçekleştirebilecekleri şüphesiyle hazırladığı 9 kişilik listede de vardı. Sultangazi Polis Merkezi’ne düzenlenen canlı bombalı saldırısı sonrasında içinde saldırıyı gerçekleştiren örgüt üyesinin de yer aldığı söz konusu liste basına da sızmıştı.

Haberin Devamı

SAHTE KİMLİKLE YAKALANDILAR

DHKP-C üyesi oldukları iddia edilen 2 şüphelinin sahte kimliklerle yakalandığı öğrenildi. İddiaya göre 2 kadın Yunanistan’da patlayıcı eğitimi almayı planlıyordu. Terör örgütünün 5. hücresi olduklari ileri sürülen kadınlarla birlikte gözaltına alınan 2 kişinin ise onların yurt dışına çıkışlarını kolaylaştırmaya çalışan şüpheliler olduğu belirtiliyor.

2 KADIN TUTUKLANDI, 2 ŞÜPHELİ İSE SERBEST

Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki sorgularının tamamlanmasının ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. 2 kadını yurt dışına götürmeye çalışan 2 kişi adli kontrol uygulaması ile serbest kaldı. Seval Aracı ile Elif Kaya tutuklanarak cezaevine gönderildi. Elif Kaya’nın daha önceden Terör örgütüne üye olmaktan suçlu buluduğu 6 buçuK yıl kesinleşmiş cezasının olduğu öğrenildi.