Gündem O madenci, tekmeci müşavirle helalleşti

O madenci, tekmeci müşavirle helalleşti

Paylaş
O madenci, tekmeci müşavirle helalleşti

Soma'da Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel'in tekmeli saldırısına uğrayan madenci Erdal Kocabıyık, 'Yusuf Bey aradı. İletişime geçti. Helallik istedi. Ben de istedim. O da pişman olduğunu söyledi. Kendisini affettim. Helalleştik. O da beni affetti' dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Soma ziyareti sırasında Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel’in saldırısına uğrayan Erdal Kocabıyık Ege Postası’na konuştu.

Haberin Devamı



Kocabıyık olayla ilgili olarak “Yusuf Bey aradı. İletişime geçti. Helallik istedi. Ben de istedim. O da pişman olduğunu söyledi. Kendisini affettim. Helalleştik. O da beni affetti” dedi.

Kocabıyık şunları söyledi:

“Ben 10 yıllık madenciyim. Soma’da yaşıyorum. Provokatör değilim. Olayın orta yerinde kaldım. Başbakanımızdan da özür dilerim. Art niyetim yoktu. Dayımın oğlu vefat etmişti.



“Onun kızgınlığı üzgünlüğü vardı. Geçmişte eylemle olayla alakam hiç olmadı. Olayın ardından emniyete ifademi verdim. Evimden çıkamıyorum. Mahcubum.

“Yusuf Bey aradı. İletişime geçti. Helallik istedi. Ben de istedim. O da pişman olduğunu söyledi. Kendisini affettim. Helalleştik. O da beni affetti. Ben kendisi hakkında suç duyurusunda bulunmadım. Olayı kamuoyunda çok yanlış anlattılar. Bana yönelik bir tehdit baskı yok.”

Haberin Devamı