Siyaset O memurların tamamı tasfiye edilecek!
Paylaş
O memurların tamamı tasfiye edilecek!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu "Gündüz devlet memuru, akşam molotofkokteyli. Böyle bir şeyi kabul etmemiz mümkün değil. Devletin varlığı ve bağımsızlığını tehlikeye sokmaya çalışan unsurların tamamı tasfiye edilecektir" dedi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Bakanlıkta gerçekleşen kabulde Soylu "Gündüz devlet memuru, akşam molotof kokteyli. Böyle bir şeyi kabul etmemiz mümkün değil. Ben Devlet Personel Başkanlığı’ndan da sorumlu bir bakanım. Mahkemelerin nasıl işlediğini ve neticede bu meselelerin delillendirilmesinde ne zorluklar çekildiğini ve terörizme yataklık yapanların nasıl uygulamadan sonra geriye döndüklerini biliyoruz. Bu 657 güvencesinin kalkmasıyla ilgili bir şey değildir. Bu sadece bugünkü bizim karşı karşıya kaldığımız durumun topluma, milletimize yansıtılması ve bunu devlet olarak kabul etmememizdir.

Milletin vergileriyle oluşan bir bütçede maaş alan bir devlet memurunun milletin bütünlüğüne yönelik terörizm hareketlerini desteklemek ve buna yataklık yapmasına bizim müsaade etmemiz mümkün değildir. Bir tarafta devlet memuru olacaksın, bir tarafta akşam hendek kazacaksın, bir tarafta belediyede çalışacaksın, diğer tarafta tünel kazıp oradan silah ve mühimmat takviyesi yapmaya çalışacaksın. Bizim bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Bunun 657 ile, 357 ile de, 557 ile de hiçbir ilgisi yoktur. Bu gerçekleştirilecek. Devletin varlığı ve bağımsızlığını tehlikeye sokmaya çalışan unsurların tamamı tasfiye edilecektir. Burada çok net ve açık durumdayız” diye konuştu.

Çalışan işçi haklarına halel gelmesinin kendilerini hem bu dünyada hem de diğer dünyada rahatsız edeceğini söyleyen Soylu, getirdikleri hiçbir değişiklikte ILO ve AB normlarının dışında herhangi bir farklılık söz konusu olmadığını anlattı.

'SENİN ADAMIN, BENİM ADAMIM OLMASIN'

Türkiye Kamu-Sen’in gerektiğinde eylem yaptığını hatırlatan Koncuk “Son zamanlarda eylem yapmıyoruz. Eylem yapmamamızın en önemli sebeplerinden bir tanesi ülkemizin içinde bulunduğu terörle mücadele konusu. Böyle bir ortamda eylem yapmayı çok doğru bulmadığımız için eylemlerle gündeme getirmek istemiyoruz. Biz kamuda adalet olsun istiyoruz. Kamuda benim adamım, senin adamın anlayışı olmasın. Bu daha önce olmuş olabilir. Bu ayrımcılık kalksın" ifadelerini kullandı.

İHA

Haberin Devamı