Siyaset 'O mülteciler için kapımızı açacağız'
Paylaş
'O mülteciler için kapımızı açacağız'

Ankara'da 'Yaşayan Gazze' programına katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Gazze ile aramızdaki tarihi, insanlık, evrensel bir bağdır" diyerek, Gazze için çalışmalara devam edeceklerini söyledi

GAZZE İLE ARAMIZDAKİ TARİHİ, İNSANLIK, EVRENSEL BİR BAĞDIR

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Keçiören Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi'nde “Yaşayan Gazze" programı düzenlendi. Programı Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik katıldı. Piyano ve şiir dinletisiyle başlayan programda, Ömer Çelik ve Bülent Arınç birer selamlama konuşması yaptı. Programda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gazze için bugüne kadar yapılan çalışmaları anlatırken, "Şucaiyye katliamı olduğunda, Filistinlilere dedim ki; ‘Şucaiyye kahramanlar anlamına gelir.’ Orası son Osmanlı birliğinin teslim olmamak için son nefesine kadar dayanıp şehit düştüğü yerdir. Gazze ile aramızdaki tarihi, insanlık, evrensel bir bağdır" şeklinde konuştu.

"O MÜLTECİLER İÇİN KAPIMIZI AÇACAĞIZ"

Suriyeli sığınmacıların Türkiye'ye kabul etmeye devam edeceklerini ifade eden Davutoğlu, "Bu topraklarda 1 buçuk milyon Suriyeli’yi kabul etmemize ‘vatana ihanet’ diyenler çıktı. Bir daha Gazze’de felaketler yaşanmasın diye herkes sussa biz inadına Gazze diyeceğiz. İnadına o mülteciler için kapımızı açacağız. Dinleri, mezhepleri önemli değil, insan olmaları önemli. İnsanı anlamayan rabbini de anlayamaz" dedi.

ANKARA, (DHA)

Haberin Devamı