Spor O taraftar davalık oldu

O taraftar davalık oldu

Paylaş
O taraftar davalık oldu

Kasımpaşa-Beşiktaş karşılaşmasında sahaya girerek, Beşiktaşlı futbolcu Manuel Fernandes'e saldıran Mustafa Özel'e "yasak alana girmek" suçlamasıyla 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

Kasımpaşa ile Beşiktaş arasında oynanan karşılaşma sırasında sahaya girerek, Fernandes'e saldıran Mustafa Özel hakkında 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunun 16/2 maddesi gereği "yasak alana girmek" suçundan 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame Sulh Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Özel, önümüzdeki günlerde Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

BJK DE DAVAYA MÜDAHİL OLDU


Müsabakanın oynandığı sırada sahaya girerek, Fernandes'e saldıran Mustafa Özel'e yaralama suçundan ise takipsizlik kararı verildi. İddianamede Mustafa Özel'in olaydan sonra yaşananlardan çok pişman olduğu özür dileyip, Fernandes'le uzlaşmak istediği belirtildi. Saldırıya maruz kalan Manuel Fernandes'in ise bu özrü ve uzlaşmayı kabul ettiği ifade edildi. İki tarafın da uzlaşmaya varmasıyla şüpheli Mustafa Özel'e yaralama suçundan takipsizlik kararı verilerek dava açılmadı.
Öte yandan, davaya müdahillik talebi kabul edilen Beşiktaş Jimnastik Kulübü (BJK) de bu davada yer alacak.

Haberin Devamı

Cem TURSUN / İSTANBUL - DHA