Siyaset 'O zaman Başbakan da KCK sanığı'
Paylaş
'O zaman Başbakan da KCK sanığı'

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan: KCK'nın bir numaralı sanığı Başbakan'dır

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı Oslo’daki görüşmeye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yolladığını savunarak, "O zaman Başbakan Tayyip Erdoğan da KCK sanığı konumuna gelir. KCK’nın bir numaralı sanığı Başbakan’dır" dedi

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Tan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, 2012 yılı bütçe görüşmelerinin son gününde yaptığı konuşmada, "Kürtlerin eğitim de dahil tüm haklarının verileceğini" söylediğini, ancak daha sonra Diyarbakır’da "Kürtçe anadil gündemimizde yok" dediğini belirtti.

'AGU MUGU DIGIL MIGIL'

Arınç’in daha sonra katıldığı bir televizyon programda, ’Kürtçe bir medeniyet dili mi? Kürtçe anadil kimin işine yarayacak" dediğini ifade eden Tan, "Neler oldu da Bülent Arınç çark etmiştir? Bu sorunlu ve zihin olarak geri bir yaklaşımdır. Bir dilini medeniyet dili olup olmadığına kim karar verecek? İsterseniz Kürtler veya başka bir halk size göre ’agu, mugu, dıgıl, mıgıl’ diye konuşursa da bu onların en meşru hakkıdır. Buna karar verecek merci siz değilsiniz, Bülent Arınç hiç değil. Arınç’ın özür dilemesi lazım, haddini de bilmesi lazım. Eğer özür dilemezse ve bu noktada haddini bilmezse, kendisini medeniyet dışı ilan ediyoruz" diye konuştu.

'TERÖRİST KABUL EDİLİR'

Tan, "MİT müsteşarı Hakan Fidan’ın ifadeye çağrılması" ile ilgili soruyu yanıtlarken, "Türkiye’de trajikomik işler meydana gelmeye devam etiğini" belirterek, "Biz söyledik; abuk subuk KCK davasını sürdürürseniz MİT müsteşarı Hakan Fidan ile Yardımcısı KCK davasına çağrıldıktan bir ay sonra da Başbakan çağrılır. Başbakan da KCK davasında sorgulanır, yargılanır. Aynen bizim gibi o da Anayasanın 14. Maddesi kapsamına girmez, terörist kabul edilir, bu şekilde yargılanır" dedi.

'ÇOK DA İYİ OLUR'

Fidan’ın niye ifadeye çağrıldığını soran Tan, şöyle konuştu. "PKK’nın bir numaralı sanığı Sabri Ok ile Oslo’da niye görüştün? O zaman sor, kim yolladı Fidan’ı? Başbakan Tayyip Erdoğan. Çünkü, çok açık. Fidan, ’Ben burada hükümet adına bulunuyorum’ diyor. O zaman Başbakan Tayyip Erdoğan da KCK sanığı konumuna gelir. Bana göre de çok da iyi olur. Sen böyle yaparsan, KCK de böyle gelir senin boynuna geçer. Bana göre, KCK’nın bir numaralı sanığı Başbakan’dır. Komik bir durumdur, doğru değildir. Hadi bakalım bunu nasıl temizleyeceksin. MİT Müsteşarını, kendini, beni nasıl kurtaracaksın, onu düşün. Bunların hepsi yanlıştır. Türkiye’nin acilen titreyip kendine dönmesi lazım."

AA

Haberin Devamı