Eğitim - Kariyer ÖABT sınav giriş yerleri açıklandı

ÖABT sınav giriş yerleri açıklandı

Paylaş
ÖABT sınav giriş yerleri açıklandı

Öğretmen adaylarının gireceği KPSS ÖABT sınav giriş yerleri açıklandı. 5 Ağustos'ta yapılacak sınava ait giriş yerlerinin açıklanmasının ardından sınava girecekler KPSS ÖABT sınav giriş yerlerini sorgulamaya başladı. Peki ÖABT sınav giriş yerleri nasıl sorgulanır?

5 Ağustos'ta düzenlenecek olan ve öğretmen kadrolarına atanmak isteyenlerin gireceği KPSS ÖABT'nin sınav giriş yerleri adayların erişimine açıldı. KPSS'nin Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumları geçen pazar günü yapılmıştı. Gözler şimdi 5 Ağustos'ta yapılacak KPSS ÖABT sınavına çevrildi. İşte, KPSS ÖABT sınav giriş yerleri...

Haberin Devamı

ÖABT SINAV GİRİŞ BELGESİNİ GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYIN

ÖABT NEDİR?

ÖABT açılımıyla “Açılımı Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi”, öğretmen adaylarının girmek zorunda olduğu alan bilgisini nitelemektedir. Öğretmen kadrolarına atanmak isteyenlerin Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarının yanı sıra Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılması zorunludur. 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılacak ÖABT sınav alanlarına Okulöncesi Öğretmenliği alanı da eklenmiştir.

ÖABT’ye katılacak adaylar, bu alanda sınava katılacakları alanı ve kodunu yazacak. ÖABT alanını değiştirmek isteyen adaylar, bu değişikliği başvuru süresi içinde ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden yapabilecek.