Dünya Obama bu yıl da iki hindiyi affetti

Obama bu yıl da iki hindiyi affetti

Paylaş
Obama bu yıl da iki hindiyi affetti

ABD Başkanı Obama, Şükran Günü geleneklerine uygun olarak bu yıl da iki hindiyi kesilmekten kurtardı

ABD Başkanı Barack Obama, Şükran Günü öncesinde, geleneksel olarak bu yıl da iki hindiyi "affetti". ABD Başkanları geleneksel olarak her yıl, Beyaz Saray’da, Şükran Günü’nün geleneksel yemeği olan hindilerden iki tanesini kesilmekten "kurtarıyor".

Bu yıl da Obama, "Caramel" ve "Popcorn" adındaki iki hindiyi affetti. Obama bu yılki affetme törenine kızları Sasha ve Malia ile birlikte katıldı. "Şükran Günü hindi olmak için kötü bir gün" esprisini yapan Obama, Caramel ve Popcorn adlı hindilere "cesaretleri" için saygı duyduğunu söyledi.

Beyaz Saray’daki Şükran Günü etkinliğinde "affedilmek" için bu yıl 80 hindinin başa baş yarıştığını ifade eden Obama, bunu yeni gösterime giren Açlık Oyunları (Hunger Games) filmine benzetti.

Obama, "Haftalar süren ses provaları ve kameralar için hazırlanmanın ardından, Caramel ve Popcorn, kesilmekten kurtarılan iki hindi oldu" dedi. Obama geçen yıl da "Cobbler" ve "Dobbler" adlı iki hindiyi bağışlamıştı. Beyaz Saray’da hindi affetme geleneği 1963 yılında, John F. Kennedy’nin başkanlığından bu yana devam ediyor.

Haberin Devamı