Dünya Obama'dan Trump'a: Ağlamayı kes

Obama'dan Trump'a: Ağlamayı kes

Paylaş
Obama'dan Trump'a: Ağlamayı kes

ABD Başkanı Barack Obama, Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump’ın seçimlerde hile yapıldığı iddialarına ilişkin, "Daha oyun bitmeden sen ağlamaya başladın. Sayın Trump’a benim tavsiyem ağlamayı kesmesi ve oyları kazanmaya çalışması" dedi

Obama, İtalya Başbakanı Matteo Renzi ile Beyaz Saray’da düzenlediği ortak basın toplantısında, Trump’ın seçimlerde hile yapıldığı iddiasına ilişkin soruları yanıtladı.

Cumhuriyetçi adayın iddialarının 'gerçeklere dayanmadığını' belirten Obama, ABD tarihinde hiçbir başkan adayının seçimler yapılmadan hile suçlamasını gündeme getirmediğini vurguladı.

Obama, Trump’ın ısrarla hile konusunu gündeme getirerek, demokratik süreci 'itibarsızlaştırmaya' çalıştığını kaydetti.

Cumhuriyetçi adayın başkanlık için gerekli liderlik özelliğini barındırmadığının bir kez daha görüldüğünü anlatan Barack Obama, Trump’a seslenerek, "Daha oyun bitmeden, sen ağlamaya başladın." diye konuştu. dedi.

Obama, "Sayın Trump’a benim tavsiyem ağlamayı kesmesi ve oyları kazanmaya çalışması." dedi.

TRUMP'IN İDDİALARI

ABD’de başkanlık seçimlerine sayılı günler kalırken, Trump seçimlerde 'hile yapıldığı' iddiasını gündeme taşımıştı.

Wisconsin eyaletinde dün yaptığı konuşmada medyaya yüklenen Trump, kendisine karşı olan medyanın seçimlere hile karıştırdığını ileri sürdü.

Trump, seçimlerde hilenin sık sık gündeme geldiğine vurgu yaparak, 2008 yılındaki başkanlık seçimlerinde Başkan Obama’nın seçimi Kuzey Carolina’daki illegal göçmenler sayesinde kazandığını iddia etti.

Hileli seçim iddialarını sosyal medya üzerinde de sürdüren Trump, Cumhuriyetçi liderlerin hileye göz yumduklarını kaydetti. Trump, Twitter’dan paylaştığı mesajında, "Cumhuriyetçi liderler niçin olup biteni inkâr ediyor?" sorusunu yöneltti.

Medyanın, tacizine ya da cinsel saldırısına uğradığını öne süren kadınlar üzerinden kendisini karalamaya çalıştığını belirten Trump, "Gerçek olmayan bu iddialar sonucu kadınların büyük kısmının oyunu kaybettiği" yönünde paylaşımında bulundu.

Trump, seçimlerde 'ölü' insanların yanı sıra Amerikan vatandaşı olmayanlara bile Hillary Clinton lehinde oy kullandırılacağı iddiasını ortaya attı.

Pennsylvania, Ohio gibi eyaletlerde destekçilerine seçim gününde sandıkları izlemeleri çağrısında bulunan Trump’ın iddiaları ülkede de büyük tartışmaya neden oldu.

Trump’ın iddiaları oyları takip edecek hükümet yetkililerinin yanı sıra Cumhuriyetçi ve Demokrat liderleri endişelendirdi.

TRUMP SEÇİLECEĞİNE GÖKTAŞI ÇARPSIN

Massachusetts Lowell Üniversitesi Kamuoyu Merkezi ile Odyssey Millennial firmasının ortak anket çalışmasının sonuçları, Amerikan gençliğinin 8 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerine ilişkin "ilginç" görüşlerini ortaya koydu.

Ankete katılan 18-35 yaş arası bin 247 kişinin yüzde 53'ü Trump'ı başkan olarak Beyaz Saray'da görmektense dünyaya bir göktaşının çarpıp yaşamı sona erdirmesini tercih edeceklerini belirtti.

Aynı soruda, ankete katılanların yüzde 67'si Trump'ın başkanlığı yerine "başkanın rastgele piyangoyla belirlenmesi", yüzde 66'sı ise "Obama'nın ömür boyu başkanlığa devam etmesi" seçeneklerini tercih etti.

Araştırmayı kurgulayan Kamuoyu Merkezinden yapılan açıklamada "içinde mizahi unsurlar da bulunan çalışmanın 'gençler arasındaki seçim memnuniyetsizliğini' net bir şekilde ortaya koyduğu" bildirildi.

Sadece Clinton ile Trump'ın katılacağı bir seçimde kime oy vereceği sorulan gençlerin yüzde 66'sı Clinton'ı tercih ederken, Trump'ı tercih edenlerin oranı yüzde 22'de kaldı.

AA

Haberin Devamı