Dünya Obama'dan Hamaney'e gizli mesaj

Obama'dan Hamaney'e gizli mesaj

Paylaş
Obama'dan Hamaney'e gizli mesaj

ABD Başkanı Barack Obama, gizli kanallar aracılığıyla İran dini lideri Ayettullah Ali Hamaney'e mesaj göndererek Hürmüz Boğazı'nın "kırmızı çizgileri" olduğunu söyledi

Amerikan New York Times gazetesinin haberine göre, Obama, gizli kanallar aracılığıyla Hamaney'e doğrudan bir mesaj gönderdi. Mesajda, Hürmüz Boğazı'nın İran tarafından kapatılmasının ABD'nin kırmızı çizgisi olduğu ve böyle bir hareketten kaçınılması istendi.

Haberin Devamı

Nükleer programından dolayı ABD'den sonra Avrupa ülkelerinin de petrol ambargosu uygulama kararı aldığı İran, karşı hamle olarak "Hürmüz Boğazı'nı kapatırım" tehdidinde bulunmuştu. İran'ın söz konusu tehdidi sonrasında ABD'li üst düzey yetkililer Hürmüz Boğazı'nın kapatılmasını bölgede gerilimi arttıracağını vurgulamış ve "Bu bizim kırmızı çizgimiz" açıklaması yapmıştı.

İRAN'IN NE CEVAP VERDİĞİ BİLİNMİYOR

New York Times'ın haberinde, Obama'nın mesajının detayları hakkında ise fazla bilgi olmadığı belirtildi. Haberde, İran'ın bu mesaja cevap verip vermediği konusunda da bir bilgi olmadığı vurgulandı.

'ASKERİ MÜDAHALEDE BULUNURUZ'

ABD Genelkurmay Başkanı Martin E. Dempsey geçtiğimiz hafta sonu yaptığı açıklamada, İran'ın Hürmüz Boğazı'nın kapatması durumunda, ABD'nin bu durumu sona erdirmek için askeri operasyon düzenleyeceği uyarısında bulunmuştu.

Haberin Devamı

HAMANEY CIA VE MOSSAD'I SUÇLADI

İran dini lideri Ali Hamaney, Natanz nükleer tesisinde uranyum zenginleştirmesi biriminde çalışan nükleer fizikçi Mustafa Ahmedi Ruşen'in öldürülmesinden ise MOSSAD ve CIA'yı sorumlu tuttu.

İran'ın İngilizce yayın yapan devlet televizyonu Press TV'nin haberine göre, Hamaney, "ABD ve Siyonizm önderliğindeki uluslararası küstahlık, İslam Cumhuriyeti'ne karşı öldürme ve yok etme noktasına ulaştı" dedi.