Dünya Obama'dan Putin'e tehdit gibi uyarı telefonu

Obama'dan Putin'e tehdit gibi uyarı telefonu

Paylaş
Obama'dan Putin'e tehdit gibi uyarı telefonu

Belarus'ta yapılan kritik Ukrayna zirvesi öncesinde ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le telefon görüşmesi yaptı. 0bama, ''Saldırgan tavrı sürerse Rusya'nın ödeyeceği bedel ağırlaşır'' dedi

Belarus'un başkenti Minsk'te Ukrayna'daki iç savaşa çözüm bulmak için taraflar toplandı. Toplantıya saatler kala ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le telefonda görüştü.

Haberin Devamı

Rusya'nın Ukrayna'daki krizi barışçıl yollardan çözme şansını kullanmasını isteyen Obama, "Rusya, Ukrayna'daki saldırgan tavrını sürdürür, ayrılıkçılara asker, silah ve maddi yardımda bulunmaya devam ederse, ödeyeceği bedel daha da ağırlaşır" dedi.

19 UKRAYNA ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Minsk'te barış görüşmeleri devam ederken Ukrayna'nın doğusunda da şiddet olayları devam ediyor. Ukrayna'nın doğusundaki Debaltseve kasabasında ayrılıkçılar, 19 Ukrayna askerini öldürdü, 78 asker de yaralandı.

Ukrayna ordusu askeri sözcüsü Vladyslav Seleznyov, "Roket ve el bombalarının kullanıldığı askeri çatışmalarda 19 Ukrayna askeri hayatını kaybetti" dedi.

Ukrayna krizini çözmek için çabalar devam ederken, taraflar arasındaki çatışmalar da devam ediyor. Ukrayna krizini çözmek için çabalar devam ederken, taraflar arasındaki çatışmalar da devam ediyor.

Haberin Devamı

MİNSK'TE UKRAYNA ZİRVESİ

Rusya, Ukrayna, Almanya ve Fransa liderlerinin dörtlü zirvesi öncesi "Ukrayna temas grubu" Belarus'un başkenti Minsk'te toplandı.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), Rusya, Ukrayna ve ayrılıkçılardan oluşan temas grubu temsilcileri Minsk'teki eski başkanlık rezidansında bir araya geldi.

Liderler görüşmesi öncesi Minsk'te toplanan taraflar krize çözüm arıyor. Liderler görüşmesi öncesi Minsk'te toplanan taraflar krize çözüm arıyor.

YARIN LİDERLER GÖRÜŞECEK

Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmelerde, yarın "Normandiya formatı" olarak aldlandırılan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'nin Ukrayna krizini görüşmek üzere Minsk'te düzenleyecekleri zirve öncesi son detaylar görüşüldü.

Minsk'teki görüşmelerde, doğudaki gerginliğin giderilmesine ilişkin ateşkesin sağlanması, ağır silahların geri çekilmesi ve taraflar arasında sağlanan mutabakatların hayata geçirilmesinin kontrol edilmesi konuları ele alınacak. Görüşmelerde ayrıca doğu bölgelerinin siyasi yapısı ve yönetim şekli ile bölgede yerel seçimlerin yapılması konusunda da fikir alış verişinde bulunuldu.

Haberin Devamı

Almanya Başbakanı Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande Ukrayna'daki krize çözüm bulmak için geçtiğimiz hafta Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Putin'le görüşmüştü. Almanya Başbakanı Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande Ukrayna'daki krize çözüm bulmak için geçtiğimiz hafta Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Putin'le görüşmüştü.

AYRILIKÇI LİDERDEN AÇIKLAMA

Toplantıya Ukrayna adına eski Devlet Başkanı Leonid Kuçma, Rusya'nın Kiev Büyükelçisi Mihail Zurabov, AGİT'in Kiev Temsilcisi Heidi Tagliavini ile Ukrayna'nın doğusunda ayrılıkçılar tarafından tek taraflı ilan edilen Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri temsilcileri Denis Puşilin ve Vladislav Deynego katıldı.

Bu görüşmelerde ayrılıkçıları temsil eden Denis Puşilin, daha sonra Minsk'teki temaslarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Puşilin, Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyeti temsilcilerinin Üçlü Temas Grubu'na, doğuda ateşkesin sağlanması ve barışın temin edilmesine ilişkin önerilerini sunduklarını kaydederken, söz konusu önerinin doğudaki krizin çözümüne ilişkin tedbirleri içerdiğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande geçtiğimiz perşembe günü Kiev'de Petro Poroşenko ile ertesi gün de Moskova'da Vladimir Putin ile görüşmelerde bulunmuştu.