Dünya Obama'nın yerine ulusa seslendiler

Obama'nın yerine ulusa seslendiler

Paylaş
Obama'nın yerine ulusa seslendiler

Obama, bu haftaki ulusa sesleniş konuşmasında kameraların karşısına geçmek yerine, Connecticut katliamında 6 yaşındaki oğullarını kaybeden Wheeler ailesini geçirdi

ABD Başkanı Barack Obama, silah kontrol yasasının çıkması için elindeki tüm imkanları kullanmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Geçen haftalarda özellikle katliamların yaşandığı eyaletleri gezerek halkı duyarlılığa çağıran, silahlı şiddet eylemleri nedeniyle yakınlarını kaybedenleri Beyaz Saray'da ağırlayan Obama, bu kez de "Haftalık Ulusa Sesleniş" konuşmasında yeniliğe gitti.

OBAMA'NIN YERİNE 'YÜREĞİ DAĞLI' ANNE GEÇTİ

Amerikalılar, bu hafta Ulusa Sesleniş'te kameralar karşısında Obama'yı değil, gözleri yaşlı bir çift buldu. Connecticut saldırısında 6 yaşındaki oğlunu yitiren anne Francine Wheeler, eşiyle Amerikalılara seslendi.

Küçük oğlu Ben'in öldürüldüğünü söylerken ağlayan anne Wheeler, bazılarının Connecticut'ta yaşananların ülkede yarattığı acılarının azaldığını savunduğunu belirterek, "Ama bizim için değil, bize hala dün yaşanmış gibi geliyor. Bizim sevdiklerimizi kaybettiğimiz dört aydan bu yana ülkede binlerce kişi daha silahlar nedeniyle öldü. Binlerce aile de bizim yaşadığımızı yaşıyor. Lütfen, bizim trajedimiz sizin de trajediniz olmadan bir şeyler yapmamıza yardım edin" dedi.

Haberin Devamı

SİLAH KONTROL YASASININ ONAYLANMASINI İSTİYOR

Wheeler, Senato'yu ikna etmek ve sağduyuya dayalı silah kontrol yasasının geçirilmesini sağlamak gerektiğini ifade ederek, Kongre'yi bizzat ziyaret etmesinin ardından Senato'nun silah kontrol yasa tasarısını görüşme kararı aldığını hatırlattı. Wheeler, "Ama bu daha başlangıç. Senato henüz bu konuda bir tasarıyı geçirmiş değil ve birçok kişi bu tasarıyı onaylamamaları için çabalıyor. O nedenle şimdi harekete geçme zamanı, lütfen bize katılın" diye konuştu.

Wheeler, Amerikalıları Kongre'ye baskı yapmaya çağırdı. Obama da Amerikalılara e-posta göndererek, "Bugün ulusa seslenişte yerimi başka birine verdim" ifadesini kullandı. Bu hafta, Wheeler ailesi ve Connecticut'tan gelen diğer ailelerin çabası ve Amerikalıların katkısıyla, ABD Senatosu'nun bir adım atarak, silah kontrol yasa tasarısını görüşmeye karar verdiğine dikkati çeken Obama, Kongre'nin başladığı işi bitirmesi için de yapılacak çok şey olduğunu kaydetti.

AA