Dünya Obama'ya sarılan Türk kızı müsteşar oldu

Obama'ya sarılan Türk kızı müsteşar oldu

Paylaş
Obama'ya sarılan Türk kızı müsteşar oldu

2011 yılında Norveç'i temsilen katıldığı zirvede ABD Başkanı Barack Obama'ya sarılarak haber olan Türk kızı Dilek'e Norveç'teki yeni hükümette müsteşarlık görevi verildi.

Norveç’te Çarşamba günü göreve başlayan yeni hükümetin başbakanı Sağ Partili Erna Solberg daha ilk günden iyi puan aldı. Yeni hükümette biri Türk kızı olmak üzere üç göçmen kökenliye müsteşarlık görevi verildi. Dilek Ayhan, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı, Laila Bokhari Başbakanlık, Himanshu Gulati de Adalet bakanlığı Müsteşarlıklarına atandılar.

Haberin Devamı

2007 Yılında Alarga Kültürler Arası Kurumsal Yetkinlik Geliştirme şirketini kuran ve başına geçen Dilek Ayhan, ülkede Norveç Türk Girişimciler Derneği başkanı olarak da biliniyor. Başarılarından dolayı ABD Başkanı Obama tarafından da kutlanan Dilek Ayhan özellikle son yıllarda Norveç’de başarıları ile en çok göze çarpan göçmen asıllı olmayı başardı.

Dilek Ayhan ayrıca 2012 yılında kültürler arası dayanışma ve uyumun sağlanmasına katkılarından dolayı OXLO ödülü verildi. Uşak ilinin Tatar kasabasından Duran Ayhan’ın kızı olan Dilek Ayhan, yeni görevini de daha önceki görevlerinde olduğu gibi büyük bir titizlik ve ciddiyetle yürüteceğini belirterek, yeni hükümetin kendisine duyduğu güvenden dolayı bir Türk bayanı olarak büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Dilek Ayhan, yeni görevine sağ partili Sanayi ve Ticaret Bakanı Monica Meland ile birlikte başladı.

Haberin Devamı

DHA