Ordu OBB Başkanı Güler: Ordu ile Mersin arası 6 saate düştü

OBB Başkanı Güler: Ordu ile Mersin arası 6 saate düştü

Paylaş
OBB Başkanı Güler: Ordu ile Mersin arası 6 saate düştü

OBB Başkanı Güler: Ordu ile Mersin arası 6 saate düştü

Mustafa KIRLAK/ORDU, (DHA) – ORDU Büyükşehir Belediye (OBB) Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, inşasında sona yaklaşılan Karadeniz-Akdeniz Yolu projesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Karadeniz-Akdeniz Yolu’nun 160 yıllık bir proje olduğunu hatırlatan Güler, “Bu yol yapılana kadar Mesudiye’den Ordu merkeze 4 saatte geliniyordu. Şimdi 1 saat gibi bir zaman diliminde gelinebiliyor. Şu anda 6 saatte Ordu’da Mersin’e inilebiliyor” dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu'nun 19 ilçesinde görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcileri ile bir araya geldi. Boztepe'de bir otelde düzenlenen toplantıda Güler, tüm ilçelere eşit hizmet vermek adına çalıştıklarını ifade etti. Ordu'da, klasik belediyeciliğin yanında sosyal, kültürel ve tarım alanlarında da ciddi çalışmaların yapıldığını ifade eden Başkan Güler, hayata geçirilecek olan projeler ile de kentin marka değerinin artacağını kaydetti.

‘KARADENİZ-AKDENİZ YOLU İLE MERSİNE 6 SAATTE ULAŞILABİLİYOR’

Düzenlen programda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Güler, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı döneminden bu yana Karadeniz-Akdeniz Yolu ile yakından ilgilendiğini söyledi. Güler, “Karadeniz-Akdeniz yolu 160 yıllık bir mesele. Bu yol yapılana kadar Mesudiye’den Ordu merkeze 4 saatte geliniyordu. Şimdi 1 saat gibi bir zaman diliminde gelinebiliyor. Bakanlığım dönemimde bana bağlı olan DSİ’nin Topçam Barajına ulaşım için yaptık. Süreç içerisinde hukuki süreçler yaşasak da hepsini atlattık ve yolu açtık. Şu an aktif olarak kullanılıyor. Şu anda 6 saatte Ordu’da Mersin’e inilebiliyor. Çok az bir yer kaldı. Bir tünel işi var, oralarda tamamlandığında çok daha rahat bir ulaşım sağlanacak. Yolu Karayolları yapsa da biz takip ediyoruz” diye konuştu.

‘1 YILLIK BÜTÇE İLE 2 YILLIK İŞ YAPIYORUZ

Güler, bütçeyi çok verimli kullandıklarını ve bu sayede 1 yıllık bütçe ile 2 yıllık iş yaptıklarını belirterek, “Bizim şu anda yaptığımız çalışmalar verim açısından çok önemli. 1 yıllık bütçe ile 2 yıllık iş yapıyoruz. Tüm Ordu ilinde bu hizmetleri gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız bu çalışmalarla Ordu’nun katma değerini artırıyoruz. Tüm bunları yaparken Ünye’siyle, Fatsa’sıyla, Akkuş’uyla, Gölköy’üyle birlikte yapıyoruz. Bizim buradaki temel amacımız sadece Ordu değil komşu illerinde bize akışını sağlamak” şeklinde konuştu.

‘SUYUN SAĞLIKLI TAŞINMASINI SAĞLIYORUZ’

Ordu’nun su sorunlarına neşter vurduklarını ve 2,5 yıllık sürede önemli yatırımları hayata geçirdiklerini kaydeden Güler, bu kapsamda en önemli çalışmayı kayıp kaçakların önlenmesi hususunda yaptıklarını belirtti. Kayıp kaçakta önlenen rakamın Fatsa ilçesinin kullandığı su miktarına eşit olduğuna değinen Güler, “OSKİ’nin biz göreve geldiğimizde kayıp kaçak oranı yüzde 56 idi. 100 suyun 56’sını kaybediyor, 44’ünü taşıyorduk. Şuan bu rakamı yüzde 36’ya düşürdük. Bunun karşılı 5 milyon metreküp su. Bu da sadece Fatsa ilçemizin tek başına kullandığı su. Bu su kayboluyordu ve bu durumu önlemiş olduk. Ordu’da her şeyi yeniliyoruz. Sadece üst yapı değil alt yapısı da geleceğe hazırlanıyor” şeklinde konuştu.

‘ORDU’NUN ÜRÜN YELPAZESİNİ GENİŞLETİYORUZ’

Başkan Güler, sözlerini şöyle tamamladı: “Fındık dönümünde 2-3 bin TL kazandırıyor. Tıbbi aromatik bitkilerle bir dönümde 25-30 bin TL arası para kazanılıyor. Bu sebeple bu çalışmalara ağırlık verdik. Fındığa ilaveten fındık altı yapılabilecek bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Bu ürünleri kurduğumuz Biyoinavasyon Merkezinde işleyerek farklı alanlarda da kullanılmasını sağlıyoruz.”

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı